10 forbedringer som vi ønsker å se i iOS 7

10 forbedringer som vi ønsker å se i iOS 7

Så punktlig som urverk har Apple gitt ut en ny versjon av sitt iOS-operativsystem hver sommer siden 2008, og vi håper 2013 ikke blir annerledes. Det virker ganske sannsynlig at iOS 7 vil bli avduket på WWDC som arrangeres 10. – 14. juni i San Francisco.

10 forbedringer vi ønsker å se i iOS 7

Men etter 5 år med store og små forbedringer i operativsystemet, er det som forventes av den nye iOS at den endrer seg radikalt. Apple har allerede implementert mye av funksjonaliteten som de første versjonene av operativsystemet manglet, og konkurrentene til de fra Cupertino ser ut til å utnytte Apple med tanke på funksjonalitet. Så med dette i tankene, skal vi gjennomgå noen av funksjonene som vi ønsker å se i neste versjon av iOS.

snarveier

Mange av oss tror at visse ofte brukte iOS-funksjoner kan være noe mer tilgjengelig. For eksempel, Det ville være nyttig å ha en widget i varslingssenteret som vil tillate brukere å enkelt aktivere eller deaktivere Flymodus, Bluetooth eller WiFi uten å måtte angi Innstillinger. Det er en måte å gjøre grensesnittet mer funksjonelt uten å gå på akkord med enkelhet og eleganse i dag.

En ny hovedskjerm

Hjem-skjermen til iOS er en klassiker: den fungerer. I den nåværende startskjermen ser vi vår samling av applikasjoner, men noen ganger kan vi savne startskjermer som Windows Phone eller Android, noe mer konfigurerbar av brukere. iOS 7 bør gi flere alternativer for organisering av applikasjonene, i tillegg til å tilby spillere og andre moduler som gir informasjon direkte på startskjermen. Vår iPhone og iPad kan være enda mer nyttig hvis vi ikke måtte lansere spesifikke applikasjoner for å utføre noen oppgave, uansett hvor enkelt det var.

Fildeling mellom applikasjoner

Det ser ut som Apple prøver å utslette filsystemet akkurat som den gjorde disketten, men foreløpig har utskiftningen vært “Avkjølt”. Alle som har prøvd å flytte et dokument mellom apper på iOS, vil ha opplevd følelsen av å ha en kopi av filen i hver app og aldri vite hva den nyeste versjonen er. Løsningen trenger ikke å være å gå tilbake til det gamle systemet fra dialogboksen Åpne / lagre, men iOS trenger et presserende system som gjør det mulig å utveksle data mellom applikasjoner, både hjemmehørende og tredjepart, kanskje en slags “mappe” der alle brukerfiler på enheten er lagret.

Deling (bilder) enklere

iOS 6 introduserte funksjonen “Delte sekvenser”, som du kan dele bilder med venner eller familie med. Men denne funksjonen er langt fra perfekt. Hvis du og partneren din for eksempel vil dele bilder med hverandre, tar det to “Delte sekvenser”, en eiendom til hver og en av dere. På samme måte, hvis du vil dele bilder av en hendelse med en gruppe venner, må hver og en ha sine egne “Delt sekvens”. Denne funksjonen bør fokusere mindre på å være en sending av bildene og mer på deling, og det er det det handler om.

Multiplisere multitasking

iOS 4 la til multitasking, og det var flott. Men nå, nesten 3 år senere, iOS-multitasking er noe foreldet. Det er greit å dobbeltklikke på Hjem-knappen for å se hvilke apper som kjører, men Apple kan gjøre mye mer i denne forbindelse. I stedet for bare å vise appikoner, kan iOS kanskje vise en forhåndsvisning av kjørende apps, slik at du kan se tydeligere hvor vi slapp. På den annen side bør Apple også gjøre noe for å “hjelpe” folk som ofte lar alle applikasjoner være åpne. En enkel varsling som sier at applikasjoner som har blitt åpnet og bruker ressurser, vil være tilstrekkelig, eller kanskje en automatisk avslutning etter X dager i bakgrunnen.

Forbedring av varslingssenter

I årevis har vi bedt om et varslingssenter for iOS. Men på en eller annen måte har ankomst av varslingssenteret i iOS 5 forårsaket flere problemer enn det har løst. Selv om det kan være nyttig å ha et sentralt depot med alle innkommende varsler, blir iOS Notification Center altfor ofte til et rot av alle varslene du allerede har sett, men fortsetter å dukke opp. Så vi må åpne varslingssenteret, trykke på X i hvert program og trykke på Slett.

Varslingssenteret skal være smartere og rydde opp gamle varsler riktig, eller i det minste la brukere bestemme hvor lenge de skal beholde varslene. I tillegg bør det være bedre kontroll over hva som vises i varslingssenteret, og det ville til og med være interessant hvis det var i stand til å synkronisere varsler mellom de forskjellige enhetene som mottar dem (for eksempel hvis vi markerer som varsling en varsling på iPhone, som ville oppstå det samme på iPad).

Og hvis smarte klokker som Pebble og MetaWatch blir vanligere, bør iOS kunne sende varsler til tilbehør på iOS-enheter på en mer vennlig og kompatibel måte.

Forbedret tekstredigering

Vi måtte vente lenge på at Apple skulle implementere Copy and Paste på iOS, og mens det fungerer, føles det fremdeles litt vanskelig. Jeg ville lyve hvis jeg sa at jeg aldri har forbannet stille mens jeg prøvde å få markøren til å bli plassert nøyaktig der jeg ønsket å si det. Det er ikke et lett problem å løse, men hvis noen kan gjøre det er det Apple. Da det først dukket opp, var iOS-skjermtastaturet det beste av det beste, men Apple må det nå “Moden” litt. Vi har sett mange konsepter, og til og med finpusse for Cydia, som forbedrer tekstredigering på iOS. Forhåpentligvis har de fra Cupertino tatt til etterretning.

AirDrop-funksjon

AirDrop-funksjonen til OS X, som lar deg utveksle filer med andre Mac-maskiner som har denne funksjonen og er i samme nettverk, blir ofte noe kritisert, men på iOS kan det være veldig nyttig. At vi kan sende filene via e-post eller iMessage, men ville det ikke være bra om du raskt og enkelt kunne utveksle dem med andre brukere? Samsung har allerede gjort det, så kanskje Apple kan inkludere noe lignende i iOS 7.

Lydalternativer

Varsler og andre iOS-lydinnstillinger er relativt sparsomme sammenlignet med hva som er tilgjengelig på noen konkurrerende nettbrett og smarttelefoner. De kan også skape litt forvirring. Hvis du demper iPhone eller iPad, vil noen lyder bli dempet, men ikke alle. På samme måte, hvis du øker volumet høyt, vil disse innstillingene gjelde for noen apper og noen systemlyder, men ikke alle. Resultatet er det du vet egentlig aldri om telefonen er helt dempet eller bare delvis. Forbrukere har klaget på dette i flere år, så jeg vil at Apple fikser det på noen måte.

På den annen side, når vi kobler til et Bluetooth-hodesett / håndfri, hvis det hodesettet støtter A2DP, blir all lyd ført gjennom hodetelefonene. Så hvis du setter headsettet på øret, må du fjerne det når du er ferdig med samtalen, siden du ellers ikke vil høre telefonens lydvarsler. Apple kan implementere et alternativ på lydskjermen for å aktivere og deaktivere lydvarsler via Bluetooth.

Forbedre Siri

Siri debuterte i 2011 på en ganske spektakulær måte, men nå, i 2013, trenger den allerede noen forbedringer. Det handler ikke bare om å utvide listen over kompatible tjenester, som Apple har lagt til sakte og uregelmessig, men også forsterket ytelsen. Selv om Google Søk ikke kan duplisere alle funksjonene som Siri har, er det umulig å benekte at det er utrolig raskt, så Siri kunne økt hastigheten kraftig. På den andre siden, det er på tide å ta opp mange av Siris manglerfor eksempel manglende evne til å lese e-post eller samhandle med innstillingene.

Dette er 10 mulige kule funksjoner som folk på Macworld ønsker å se i iOS 7 og som vi deler. Og du, hva forventer du av iOS 7 og hvilke funksjoner mangler du i Apple-operativsystemet for mobile enheter?

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!