10 funksjoner på iOS 9 som Apple har tatt fra Android

10 funksjoner på iOS 9 som Apple har tatt fra Android

iOS 9 vil være den neste versjonen av Apples mobile operativsystem som vil erstatte iOS 8 om noen måneder på millioner av iPhones og iPads over hele verden. Samsung og Android har blitt anklaget for mange anledninger for å stjele Apple-funksjoner, men de er ikke de eneste, siden jegCupertino’s ville også ha lånt noen konkurrerende funksjoner for iOS 9.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

I løpet av denne uken vi har snakket i dybden om iOS 9 og alle funksjonene, inkludert Nyheter-appen, delt skjerm multitasking eller muligheten til å blokkere annonser i Safari. I dag skal vi se en liste med et dusin detaljer som Apple har “lånt” fra Android, Google, Samsung og andre applikasjonsutviklere for å forbedre iOS 9.

10 ting Apple har lånt for å forbedre iOS 9

Delt skjerm multitasking

Med iOS 9 har Apple endelig kunngjort ankomst til delt skjerm-multitasking, en funksjon som brukere har ventet lenge på. Denne funksjonen vil kun være tilgjengelig for iPad Air 2 og lar to applikasjoner brukes samtidig, noe som mange Android-brukere har gledet seg over i lang tid, takket være enheter som Galaxy S6, Galaxy Note 3, LG G3 eller LG G4.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

I tilfelle av Samsung Galaxy-nettbrett tillater til og med fire vinduer åpent på en gang. I iOS 9 vil brukere være begrenset til to skjermer, men hvem vet om de i fremtiden bestemmer seg for å utvide den.

Bilde-i-bilde

Mange mennesker har kunnet glede seg over det på TV, og også Android-brukere har hatt bilde-i-bilde-funksjonen i mange år. Med iOS 9 kan du minimere en video og fortsette å se den liten mens du gjør noe annet, en funksjon som Samsung introduserte i Android under navnet Pop-Up Play.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

Spotlight

Apple Spotlight-søkefeltet har fått betydelige forbedringer i iOS 9. Den vil nå være smartere og enklere å bruke, den vil foreslå nylig brukte kontakter, applikasjoner og til og med Den vil kunne vise steder du kan være interessert i. Google har gitt forslag om steder du ofte besøker i mer enn to år, sammen med adressen til stedet og til og med tiden det vil ta å komme fra stedet du er for øyeblikket.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

Lavt forbruk eller batterisparingsmodus

For omtrent fire år siden at jegAndroid-brukere har hatt glede av en lav strømmodus, men det var ikke før Android Lollipop at Google bestemte seg for å introdusere det som en innfødt funksjon. Dette setter enheten i en strømsparingsmodus når den har en lav batteriprosent og bruker den bare til ting som virkelig er nødvendige.

Med den nye laveffektmodusen iOS 9 Apple lover opptil fire timer med batteriets levetid på iPhone.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

Påminnelser fra Siri og den proaktive assistenten

I iOS 9 vil Siri være mye smartere og raskere. Apple uttalte i presentasjonen at den vil være 40% raskere og mer nøyaktig enn tidligere. I tillegg kan brukere angi påminnelser gjennom Siri og takket være den proaktive assistenten vil du se en hendelse eller kalenderoppføring og varsle brukeren.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

På den andre siden, Siri vil også kunne søke og vise bilder, en funksjon som Google-assistenten har hatt i flere år. Den proaktive Siri-assistenten for iOS 9 vil tilby ganske interessante ting, den har også fordelen at den er helt anonym og ikke er koblet til andre enheter eller din Apple ID, så det vil ikke være en invasjon av personvern.

Nyheter

Apple kunngjorde ankomst av News med iOS 9, en applikasjon som vil tilby brukerne nyheter og informasjon om temaer av interesse basert på deres smak. Denne applikasjonen ligner på Flipboard, som kommer forhåndsinstallert på Samsung-enheter, eller som HTC Blinkfeed, som først ble introdusert i 2013.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

Tastatursnarveier

Apple har pusset opp Quicktype-tastaturet i iOS 9 for å tilby snarveier øverst sammen med ordforslag. Så har det forskjellige snarveier til verktøy som lar deg legge til bilder, filer, ta et bilde, formatere teksten, kopier den og mer.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

I Android har denne typen verktøy stått på tastaturet i lang tid. Fremfor alt må det tas hensyn til det Android-brukere i flere år som kan benytte seg av tredjeparts tastaturer de tilbyr mange alternativer.

Merknader

Akkurat som Google Keep, Evernote og andre notat-apper, den innfødte Notes-appen i iOS 9 vil også tillate deg å lage stemmememor ved hjelp av Siri, ta et bilde og mye mer. Som du kan se, har Apple gjort viktige endringer i dette programmet for å gjøre det enda kraftigere og mer effektivt.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

Maps

Da Apple Maps-applikasjonen først kom med iOS 6, ble den mye kritisert, men over tid har den blitt bedre på en veldig bemerkelsesverdig måte. Med iOS 9 vil det tillate få veibeskrivelse for offentlig transport (tog, buss, metro), finn restauranter, butikker og til og med steder der Apple Pay er akseptert.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

Også kart i iOS 9 vil varsle om det er en hendelse under reisen og trafikken at det er i sanntid. Disse funksjonene er allerede en del av Google Maps, men det er ganske interessant at Apple har bestemt seg for å følge i deres fotspor for å forbedre deres karttjeneste.

Funksjoner på iOS 9 hentet fra Android

Disse er noen av funksjonene som Apple ville ha lånt fra Android for iOS 9 GottaBeMobile-gutta har samlet. Det er ingen tvil om at iPhone- og iPad-brukere vil motta en rekke endringer med ankomsten av iOS 9, som de garantert vil få enda mer ut av enhetene sine.