13 årsaker til at iOS 13 vil være mye raskere enn iOS 12

Landingen av den nyeste versjonen av Apples mobilprogramvare, iOS 13, har betydd integrering av en enorm mengde nyheter, funksjoner og interessante funksjoner i operativsystemplattformen for iPhone og iPod touch.

Apple har fornyet mange av sine opprinnelige applikasjoner i iOS 13, har redesignet noen menyer, har samlet Find My iPhone og Find Friends, har implementert en nedlastingsbehandling for Safari og har til og med endret volumindikatoren til brukergrensesnittet.

Men dette er ikke alt, det er mye mer: nye Animojis, personaliseringselementer for Memojis, Memojis-klistremerker, redesign av bilderedigering, nyheter i bilder og en rekke nye funksjoner.

Husk at utviklingen av iOS 12 fokuserte mer på ytelsen til iPhone og iPad, i stedet for å tilby dusinvis og dusinvis av nye funksjoner. Derfor har selskapet med det bitne eplet med iOS 13 tillatt seg luksusen å legge til mange funksjoner, og i tillegg forbedre ytelsen og stabilitet.

Men … hvordan gjorde de det?

Det kan interessere deg | Første inntrykk av iOS 13 og iPadOS etter en uke som testet den første betaen

Alle hastighetsforbedringer implementert i iOS 13

Som Craig Federighi, Apples visepresident for programvare, bemerket, er det ikke noe viktigere for selskapet enn å levere god ytelse til sine iPhone-brukere. Og dette er noen av forbedringene som er implementert i operativsystemet.

1. Face ID er 30% raskere

Per nå er det mye raskere enn noen gang å låse opp iPhone ved hjelp av ansiktsgjenkjenning med iOS 13. Nærmere bestemt 30% raskere enn i iOS 12. Ja, det stemmer det Den lille pausen mens du venter på at iPhone skal låses opp er nesten ikke synlig. Men det er en liten forbedring som blir satt pris på og som vil tillate oss å få tilgang til enheten vår på en raskere måte. Det var heller ikke mye mer rom for forbedring, og ansiktsgjenkjenning er allerede aktivert på mindre enn et sekund.

På den annen side, for å forvente mer drastiske endringer i Face ID, må vi sannsynligvis vente på implementering av en maskinvare med en andre generasjons TrueDepth-sensor. En sensor som, gitt suksessen med ansiktsgjenkjenning i mobiltelefonbransjen, er vi sikre på at kommer med iPhone-linjen fra 2019.

Det kan interessere deg | 7 nye funksjoner på iOS 13 og iPadOS som du kanskje har oversett

2. Nedlasting av applikasjoner er raskere

Ankomsten av iOS 13 har involvert nye endringer i måten applikasjoner pakkes på i App Store. Last ned pakker, ifølge Apple, er 50% mindre. Og dette resulterer i at nedlastingen av applikasjonen går mye raskere.

Og ikke bare det, men også oppdateringsnedlastning kommer i en 60% mindre pakke. Hva betyr dette? Mindre vekt, mer nedlastingshastighet og … mindre lagringsplass okkupert.

3. Programmer åpnes dobbelt så raskt

Men hvis du trodde at alt endte her, tar du veldig feil … Det at applikasjonsnedlastingspakkene er mindre, vil også innebære en imponerende forbedring i åpningen av applikasjoner. Det har en bivirkning som vil forårsake appene dine åpnes dobbelt så raskt.

Og er at når du åpner en applikasjon på iPhone-en din, begynner systemet å gjøre det lese data fra lagring, pakke ut bitene og lagre de aktive komponentene i RAM. Siden applikasjonen nå er halvparten av sin vanlige størrelse, vil alt skje dobbelt så raskt. Enkel matte.

Det kan interessere deg | 101 skjulte nyheter om iOS 13 og iPadOS som du ikke visste ennå

Andre forbedringer

Optimalisering av den nye versjonen av det bitne apple-selskapets mobile operativsystem fører med seg et enormt antall små forbedringer (via MacWorld) som vil hjelpe iOS 13-ytelsen til å være uendelig mye bedre enn iOS 12.

Fire. Mer effektiv delt cache.

5. Samling forbedringer.

6. Redusert minnebruk på Super Retina-skjermer.

7. Optimalisering av hurtigkode.

8. Høyeffektiv hukommelse.

9. Optimaliseringer i iCloud.

10. Forbedret effektivitet i bakgrunnsprosessen.

elleve. APFS-bufferfjerning.

12. Forbedret kjernelink-planlegger.

1. 3. Endring av dynamiske nettverk.

Men alt som glitrer er ikke gull …

Nå er dette bare teorien. Nå gjenstår det å se hvordan det oppfører seg i praksis når betafasen slutter og iOS 13 er utgitt offentlig. Forhåpentligvis påvirker disse optimaliseringsforbedringene alle iPhone-modeller like.