3 Android-ting som iOS-brukere misunner (II)

AndroidBilde via Andro4all

For et par dager siden skrev vi om en serie Android-funksjoner som vi trengte i iOS 13. Artikkelen var så vellykket blant leserne våre at vi ikke har noe annet valg enn å gå til en andre del. Og her er vi. Vi fortsetter med listen over Android-funksjoner, funksjoner og elementer som iPhone-brukere ønsker for operativsystemprogramvaren din.

Og la oss innse det, det er noen Android-ting som Apples iPhone bare ikke kan gjøre. Enten på grunn av Apples svært begrensede og pansrede økosystem, ren estetikk eller fordi Apple ikke tenker et slikt operativsystem, er det noen funksjoner som eksklusivt er tilgjengelige på Android.

I det forrige kapittelet i denne artikkelen fremhevet vi noen Android-funksjoner, for eksempel den virtuelle assistenten Google Assistant, multitasking av applikasjoner og standardapplikasjonene. I dag skal vi fokusere på tilpassing av brukergrensesnittet og mekanikk for bruk, med noen få andre overraskelser.

Det kan interessere deg | Denne Android-smarttelefonen viser teknologien som vi alle ønsker på iPhone

Android-funksjonene som alle iPhone-brukere ønsker å ha

1. I Android kan du tilpasse startskjermen på tusen måter

Ja, det er sant, Apple har blitt mer fleksibelt med hensyn til tilpasning av brukergrensesnittet til det mobile operativsystemet. For eksempel, med iPadOS 13, tillot selskapet brukere valgfritt å avgjøre om de ønsket å feste widgeter til siden av startskjermen. Men denne funksjonen er ikke tilgjengelig i iOS 13. Så det er en lang vei å gå i denne forbindelse.

I Android er ting mer forskjellige, de er litt sprøere, mer … vågale. Noen ganger virker det som iOS-utviklerne er sprø av ordre. Men i Android kan du plassere ikonene i applikasjonene akkurat der du vil, uten å følge en ordre eller et mønster. Videre er systemet kompatibelt med widgets av alle tenkelige former og størrelser, widgets som kan settes inn mellom applikasjonene.

Det kan interessere deg | Android kommer til å kopiere en av de beste iOS-funksjonene som vi har brukt siden iOS 7

2.… De kan til og med tilpasse ethvert aspekt

I Android har de et element som heter “Launcher” som lar brukere fullstendig endre utseendet til brukergrensesnittet til operativsystemet og / eller åpne et panel med en meny med snarveier til spesifikke applikasjoner og funksjoner i systemet. Android-lanseringer er tilpasset til perfeksjon.

Faktisk å ta dette forutsetningen til klimaks av personalisering sammenlignet med iPhone, det er det en bærerakett som endrer skjermdesignet inspirert av iOS 13. Er det noen som kjenner noe program for å endre utformingen av iOS og få det til å se ut som Android? Vel, kanskje ikke alle vil ha det (personlig ikke), men det ville ikke skade å ha alternativet, ikke sant?

Det kan interessere deg | Grunner til å ha iPhone: Google innrømmer en feil i Android som ga tilgang til kameraet uten autorisasjon

3. På Android kan de se en video mens de chatter med vennene sine

Under forrige artikkel om Android og iOS snakket vi om hvordan iPhone-brukere ikke hadde muligheten til å bruke multitasking for å kjøre og samhandle med flere applikasjoner samtidig, mens det på Android og iPadOS var mulig. Men det er et annet aspekt knyttet til det der Android slår iOS. I tillegg til å kunne bruke flere applikasjoner samtidig, kan Android-brukere det se videoer mens du bruker andre applikasjoner takket være PiP-teknologi.

Selvfølgelig funksjonaliteten Bilde-i-bilde Ja, det er tilgjengelig på iPadOS, men ikke på iOS. Og det ville ikke være så vanskelig å implementere, sannheten. Takket være denne funksjonen kan du holde en video avspilling i forgrunnen mens andre programmer kjører i bakgrunnen. Ideell for å dele YouTube-videoer med partneren din, med vennene dine eller med familien; å søke etter ingredienser mens du ser på en oppskrift, for å se på din favoritt Netflix-serie mens du leser nyheter, eller til og med for å ringe videosamtaler mens du surfer på nettet.