contadores Skip to content

5 Brukervennighetsinnstillinger som kan forbedre brukeropplevelsen med iOS 7

5 små endringer som kan hjelpe deg med å forbedre opplevelsen med en iOS 7-enhet

Å gjøre noen få enkle justeringer av operativsystemet vårt kan forbedre brukeropplevelsen vår. I iOS 7 har vi forskjellige verktøy for å tilpasse systemet til våre behov, som å øke tekststørrelsen for å redusere øyenstrekningen, bruke større skrifter, forbedre det generelle utseendet på startskjermen og redusere sannsynligheten for svimmelhet på grunn av effekten av parallaks.

Så du vet, om du har en iPad, iPad Mini eller iPhone, kan du implementere disse 5 enkle triks for å forbedre brukervennligheten og brukeropplevelsen med iOS 7.

ipad-ios-7

1. Øk størrelsen på teksten

Selv om dette alternativet allerede var til stede i andre versjoner av operativsystemet, er sannheten at med iOS 7 er det mye enklere juster fontstørrelsen for å gjøre det lettere å lese. Selv om vi ikke har noen form for visuelt problem, kan vi ved å øke tekstene litt redusere langsiktig øyenbane.

For dette skal vi Innstillinger – Generelt – Tekststørrelse. En gang her vil vi se en glidebryteren som vi kan laste opp eller laste ned, avhengig av størrelsen vi ønsker å få. Teksten over viser en forhåndsvisning av det endelige resultatet, slik at vi kan velge det som best passer våre behov.

aumetar-størrelser-text-ios-7

2. Uthev systemfontene med fet skrift

iOS 7 bruker en ny font som heter Helvetica Neue, mye mer stilisert og minimalistisk enn de forrige, men så tynn at det kan gjøre lesingen vanskelig for mange mennesker. Heldigvis har dette en veldig enkel løsning, alt vi trenger å gjøre er å endre en innstilling.

Vi burde gå til Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet og en gang her, sjekk alternativet “Fet tekst” Etter en omstart av enheten, har du det alle skrifter med fet skrift og mye mer behagelig å lese.

fet-ios-7

3. Aktiver ON / OFF-tagger

De nye knappene for iOS 7 har ikke bare endret farge til grønn, men har også avstått etikettene som indikerte om disse var aktivert eller deaktivert. Imidlertid kan vi installere disse etikettene på nytt hvis det nye systemet virker forvirrende for deg.

Vi må bare aktivere alternativet fra Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet og slå på “Etiketter på / av” Fra det øyeblikket vil vi se at en “1” vises ved siden av bryteren hvis den er på eller en “0” hvis den er av.

tags-swith-ios-7

4. Forbedre utseendet på startskjermen

I iOS 7 tar tapet mer fremtredende enn noensinne. Takket være de implementerte transparensene, vil utseendet til den valgte bakgrunnen påvirke utseendet til Kontrollsenteret eller Varslingssenteret. I tillegg er de nye ikonene mye mer levende og lyse enn de forrige, så vi bør velge bakgrunnsbilde riktig.

De lyse fargene og mange nyanser går ikke bra med det generelle utseendet til iOS 7, så vi anbefaler at du velger bleke, mørke farger eller med subtile graderinger som den på bildet.

ios-7 hjemmeskjerm

5. Reduser svimmelhet fra bevegelseseffekter

Som indikert på OS X Daily, har noen brukere rapportert at de føler seg svimmel eller kvalm på grunn av de nye bevegelseseffektene som er innebygd i iOS 7. Parallakseffekten eller animasjonene når du kommer inn eller avslutter applikasjoner, kan de være i stand til å forårsake denne typen effekt på visse brukere.

Hvis du er en av de som er berørt av dette faktum, anbefaler vi å redusere effekten av bevegelse gjennom Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet og aktiver “Reduser bevegelse

redusere bevegelse-ios-7

Har du allerede brukt noen av disse tipsene i praksis? Har de hjulpet deg med å forbedre opplevelsen med iOS 7?