contadores Skip to content

5 ting du ikke vet om App Store

App Store er applikasjonsbutikken Cupertino, og takket være den har vi tusenvis av applikasjoner til disposisjon som vil gi enhetene våre liv. Med mer enn et tiår av livet er det fortsatt stjernen når det gjelder applikasjonsdatabaser. App Store er gjenstand for den mest diaboliske misunnelsen fra Googles rivaler. Etter disse årene er det mange nysgjerrigheter i App Store som du kanskje ikke kjenner.

I denne artikkelen skal vi beskrive fem av de hundrevis av nysgjerrighetene som finnes rundt Apple-applikasjonsbutikken. Uten tvil et sted som gir overraskelser for oss, og som ikke alltid var som du forestiller deg. I går, fredag, feiret App Store 12 år siden lanseringen. Vil du vite de mest eksentriske nysgjerrighetene i App Store? Hold på vi starter!

nysgjerrighetene i app store

Det kan interessere deg | Dette var den mest nedlastede appen fra juni

5 ting du ikke vet om App Store

I begynnelsen var den veldig liten

For tiden har App Store omtrent 2 millioner apper som er tilgjengelige for nedlasting. Et tall som er vanskelig å tallfeste, siden det i våre enheter er ekstremt sjelden at vi har installert mer enn 100. Men den varme torsdagen 10. juli 2008, dagen for utseendet, App Store den hadde bare 500 søknader. Tid og fantasi har gjort denne butikken allerede til det beste og mest nærede stedet for salg av apper.

Den mest nedlastede appen er denne

Hvis du tenker på hvilken app som er nedlastningsrekorden i App Store, bør du ikke tenke for mye. Ingenting mindre enn Facebook er den som har den prisen. Det er merkelig, siden Facebook som applikasjon ikke akkurat er en perle. Tungt å laste ned, med oppdateringer som alltid har for mange megabyte og som er en ekte maskin for å tømme batteriet på iPhone-en din. Men der er det, et entydig tegn på viktigheten av det sosiale livet på internett.

Milliardærappen

Vi har kommentert at App Store ble født i juli 2008, og på bare ni måneder klarte de fra Cupertino å nå de milliardene nedlastede appene. Vær forsiktig, en billion for amerikanere er en milliard europeere, men uansett er tallet gal. Det skjedde 23. april 2009, og personen som gjorde det var en 13 år gammel gutt ved navn Connor Mulcahey som var fra Connecticut. Han mottok gaver fra kaliforniere verdsatt til $ 13 000. Appen som satte skranken på det tallet var denne.

Steve obs app store

Det er veldig dyre apper

Hvis det er noe vi liker med App Store, er det hvor velfylt det er, og at det er mulig å finne gode gratis og betalte apper for sistnevnte. De siste genererer store inntekter for Apple, og det er en tuning-applikasjon for klaver som koster hele 1099 euro. Selv om vi ser minutter fra disse fagfolkene tar betalt, ser vi at det amortiseres på kort tid. Merkelig nok har appen bare en vekt på 14 megabyte. Sjekk for å se hvor mye hver byte går ut til.

Det fulgte ikke med iPhone

Apple ga ut sin første generasjons iPhone 19. juni 2007, 13 måneder før App Store. Denne butikken var en del av iTunes og for å ha appene på iPhone måtte du gjøre det ved å koble kabelen til datamaskinen din. Vi måtte nå 11. juli 2008, med den andre versjonen av iOS slik at App Store kunne brukes fra selve telefonen. IPhone 3G hadde nettopp dukket opp.

Bonusspor

Vi har kommet opp for å fortelle deg en nysgjerrighet til, den sjette. Vet du hvor mye Apple mottar for hver app som selges? Vel, ikke mindre enn 30 prosent, med de resterende 70 igjen for selgeren av appen. Det rapporterer App Store generøs inntekt til kaliforniere, som ser i den en økonomisk blodåre. I gjennomsnitt kommer en Apple-bruker til å bruke gjennomsnittlig $ 100 per år på apper, noe som også gjør dem veldig komfortable.

Vi håper at disse nysgjerrighetene har vært til din smak. Det ville være interessant å se tilbake og fortelle oss hva den første nedlastede appen din var, på hvilken enhet og hva den var til. Min første app lastet ned fra App Store var Free Piano, en fjern 5. desember 2008 og på en iPhone 2G. En slik søknad eksisterer ikke lenger og at iPhone havnet på et avsides sted ved et uhell. Vil du vite mer? Les historien her.