6 sikkerhetstriks for din iPhone som du burde vite

Apple og sikkerhet på iPhone

iOS er ikke et helt sikkert operativsystem. Og virkeligheten er at det er det ingen som er. Programvaren viser per definisjon konstanter sårbarheter at utviklere må løse versjon etter versjon. For bare en måned siden, anerkjente Apple at det var et sett hull i e-postprogrammet som ville tillate en påstått angriper å utføre kode eksternt. Heldigvis ankom Apple i tide og løste problemet med iOS 13.4.5.

Det faktum at det ikke er noen programvare som kan tilby en uknuselig sikkerhet betyr ikke at vi som brukere skal trekke oss. Det er visse handlinger som vi alle må utføre hvis vi ønsker å forbedre sikkerheten til enhetene våre. Hva gjør jeg for å forbedre sikkerheten til iOS? Her er noen triks.

6 tips for en tryggere enhet

Slett apper vi ikke bruker og tenker før vi kjøper og installerer

App Store iPhone

I enheten vår har vi muligens installert noen apper vi faktisk ikke bruker. Ved mange anledninger installerte vi dem for å teste dem, og selv om de ikke overbeviste oss, er de fortsatt i terminalen vår. Dette er en sikkerhetsrisiko, spesielt hvis det er applikasjoner som knapt er oppdatert.

Det er viktig at når vi gjør kjøp og nedlastinger i App Store, unngår vi å gjøre det impulsivt. Det skader ikke å ta tid å lese anmeldelser og sjekke at det ikke er brukere som har hatt dårlige erfaringer. Når det gjelder applikasjonene relatert til vår økonomi eller vår helse, er det tilrådelig å alltid bruke de offisielle applikasjonene.

Kan hende du også liker | Coronavirus øker nedlastinger av apper som aldri før

Hold enheten alltid oppdatert

Oppdater iOS

Oppdateringer til operativsystemet er hjørnesteinen i sikkerheten. Som vi allerede har nevnt, gjelder utviklere sikkerhetsoppdateringer når de oppdaterer enhetene. Derfor er det viktig at vi alltid har den siste versjonen for å ha et høyest mulig beskyttelsesnivå.

Hvordan vet vi om vi er oppdatert? I seksjonen generell fra innstillingene kan vi sjekke at vi har den nyeste versjonen. I tillegg varsler Apple brukeren når det er en ny versjon av iOS gjennom popup-meldinger og med varselmerket på ikonet for Innstillinger-applikasjonen. Det anbefales også at vi aktiverer Automatiske oppdateringer hvis vi vil være mer bekymringsløse.

Kontroller tillatelsene vi gir til søknader

Tillatelser på iOS

Smarttelefonene våre har blitt sanne datainnsamlingssentre. Og det er at listen er uendelig: vår fysiske tilstand, vår beliggenhet, vår stemme, bilder, kontakter …

Mange tredjepartsapplikasjoner ber også om tilgang til data som de ikke egentlig trenger. I denne forbindelse er det bemerkelsesverdig for noen lommelyktapplikasjoner som ber om tillatelse til å skaffe plassering, få tilgang til kameraet eller ta kontakt med kontaktlisten. Derfor, hvis vi ønsker å øke sikkerheten og forresten personvern, er det av største viktighet at la oss bruke tid på å undersøke hvilke tillatelser vi har gitt til hver søknad. Dette er mulig takket være hele delen om personvern på vår iPhone eller iPad.

Bruk en alfanumerisk kode

Alfanumerisk kode iOS

Han tilgangskode Det er fremdeles obligatorisk, for mange biometriske systemer som vi har aktivert. Til syvende og sist er denne koden den som lar oss låse opp iPhone eller iPad hvis settet med innebygde sensorer ikke fungerer. Så det er veldig viktig å ha et sterkt passord.

Å redusere sjansene for at en angriper får tilgang til enheten vår uten tillatelse er så enkelt som å gå fra a firesifret numerisk kode til en alfanumerisk. Denne endringen kan gjøres i Touch ID eller Face ID-delen i iOS-innstillingene.

Angi en grense for tilgangsforsøk

IOS-kode

Tilgang via Ren styrke Det består i å trekke ut et passord ved å prøve forskjellige kombinasjoner til du finner det riktige. iOS lar oss sette en grense for tilgangsforsøk som vil forhindre dette. Når de 10 forsøkene overskrides, vil iPhone bli slettet fullstendig.

Men vær forsiktig, dette kan være en tveegget sverd. Det er sant at hvis telefonen vår faller i gale hender, gjør dette systemet at dataene våre kan holdes trygge. Men hvis vi er tilbøyelige til å glemme koden, kan vi aktivere hele sletting av iPhone selv og miste verdifull informasjon. Imidlertid, hvis vi regelmessig gjør full sikkerhetskopi, enten det er i iCloud eller gjennom iTunes, trenger vi ikke å bekymre oss.

Forbedre sikkerhet og personvern når du surfer på Internett

iPhone safari

Safari har noen interessante alternativer som kan hjelpe oss med å forbedre sikkerheten. Vi kan for eksempel forhindre nettsteder i å lage overvåke aktiviteten vår for å vise oss reklame basert på vår smak. På den annen side kan vi blokkere popup-vinduer og aktiver en advarsel når vi skriver inn a uredelig portal. Vi kan finne disse alternativene i Innstillinger> Safari.

Det er også viktig å innrømme vårt ansvar i denne forbindelse. Å være forsiktig med innholdet vi laster ned, nettstedene vi besøker eller hvilke lenker vi åpner er avgjørende for å opprettholde en trygt miljø. Og hvis det vi ønsker er å øke personvernet når vi søker, lar Safari oss endre Google for andre mer respektfulle alternativer, som duckduckgo.

Ikke koble iPhone eller iPad til offentlige Wi-Fi-nettverk

wifi

I de fleste tilfeller, offentlige Wi-Fi-nettverk de er trygge. Vi kan imidlertid være for en ubehagelig overraskelse hvis vi bruker disse tilgangspunktene til oppgaver som inkluderer bruk av våre personlige data. Det er for eksempel ikke en god idé å utføre prosedyrer med våre bank- eller internettkjøp koblet til et offentlig nettverk.

Mange kriminelle oppretter falske Wi-Fi-nettverk, og når brukeren har koblet seg, avlytter dataene deres. Derfor, hvis det er strengt tatt nødvendig å koble oss til et offentlig nettverk, kan vi det bruk en VPN Det kan være løsningen å unngå angrep. På denne måten blir aktiviteten vår kryptert og vil ikke være tilgjengelig for andre brukere på det samme nettverket.

Kan hende du også liker | Apples nye personvernnettsted avslører hvorfor iPhone med iOS 13 er sikrere

Etter denne analysen er det klart at vi som brukere og forbrukere må være klar over vårt ansvar angående sikkerhet. For å ta forholdsregler, være forsiktig når du bruker Internett og verdsetter vårt privatliv Det kan spare oss for mye hodepine.