contadores Skip to content

Å bruke et Android-nettbrett etter to år med iPad

Den første tingen som kommer til hjernen når vi hører ordet nettbrett, er Apple iPad. Jeg tror nesten alle er enige om det. I nettbrettmarkedet, for nå, iPad er fremdeles konge.

I tillegg til design og byggekvalitet, iPad (og iPhone) er konge i sitt segment på grunn av stor støtte fra applikasjonsutviklere bak det. I App Store har vi applikasjoner for praktisk talt alt vi forestiller oss. Og dette er nettopp det store problemet som Android-nettbrett har, eller nærmere bestemt Googles Nexus 7.

 ipad_nexus_7_2

Google har lansert sitt første nettbrett, og det har sannelig gjort en god jobb. Det er et flott team, både maskinvare og programvarenivå med den nye Android-versjonen 4.1, som ikke har noe å misunne for iOS. I tillegg gjør dens lille størrelse det enklere å kontrollere for noen oppgaver.

Innfødte apper for Google Nexus 7 mangler …

Det store problemet kommer når vi har vært med nettbrettet i noen dager. Google har innlemmet i Nexus 7 noen innfødte applikasjoner som en e-postklient, en versjon av Google Maps som er mye mer komplett enn det vi kan se på iPad og Chrome-nettleseren med et eget grensesnitt for nettbrett. Men hva skjer når vi går til Play Store og ønsker å laste ned noen av applikasjonene som vi vanligvis bruker? Det finner vi vel det er praktisk talt ingen applikasjoner tilpasset Google-nettbrettet.

Ikke engang de sterkeste og mest essensielle bruksområdene, som for eksempel Facebook og Twitter, er tilpasset nettbrettet, og må bruke applikasjonen designet for mobiltelefoner, maksimalt 4 tommer. Dette får oss til å se tomme mellomrom og reduserer brukeropplevelsen til nettbrettet betraktelig.

 ipad_nexus_7_3

Disse problemene øker hvis vi bruker Google-nettbrettet horisontalt. Synd, siden enheten har et stort potensial, siden det på maskinvarenivå er godt betjent og prisen er banebrytende. Ikke overraskende, som vi så, Nexus 7 har vært meget vellykket ved lanseringen, og det er ingen enheter igjen.

Vi antar at hvis Nexus 7 fortsetter å høste denne bestselgeren, vil utviklere få batteriene sine klare til å tilpasse applikasjonene sine, mens kongen av nettbrettet vil fortsette å være iPad.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!