Activision kjøper godteri-knus for over 5000 millioner

Activision Blizzard, selskapet som opprettet dataspill som Hearthstone, Call of Duty eller World of Warcraft, har kjøpt selskapet Konge, utviklere av den vellykkede mobilspill-sagaen om Godteriknus.

Activision Blizzards kjøp av King Digital Entertainment har resultert i noe mer eller mindre enn 5.364 millioner euro.

Candy Crush til iPhone

King Digital Entertainment har et fellesskap av spillere fra mer enn 340 millioner brukere. Et skikkelig pass!

Activision Blizzard betaler aksjonærene $ 18 per aksje

Selskapet bak spill som Candy Crush eller Farm Hero, lukket med en kapitalisering på 4,7 millioner mandagDette betyr at Activision betaler 26% for å kjøpe selskapet.

Activisions motivasjon for å kjøpe King Digital kommer på grunn av sin mangel på erfaring og suksess i det mobile spillmarkedet. Selv om ingen tviler på at fordelene med spill på PC, videokonsoll og online er brutale. Men bare 5% av overskuddet kommer fra mobilspill.

Call of Duty Black Ops

King-selskapet har nylig jobbet med reduser din økonomiske avhengighet av Candy Crush, men appen er fortsatt en av de viktigste inntektskildene.

Relatert | Juksekoder, tips og råd til Candy Crush Saga

For å være ærlig, er de 5 364 millioner euro ved kjøp av King Digital Entertainment av Activision Blizzard en skikkelig tull med tanke på at selskapet bare var dedikert til å utvikle mobilspill for iOS og Android.

Uten å gå lenger, i 2012, ble OMGPOP, selskapet som opprettet det morsomme mobilspillet Draw Something, kjøpt opp av Facebook for 200 millioner dollar, mens Apple kjøpte Beats for tre milliarder dollar. Forskjellen med kjøpet av King er avgrunnen. Nysgjerrig, ikke sant?

Plikten kaller

Mer om iPadizate | Call of Duty Heroes-gjennomgang

Hva synes du om nyanskaffelsen av Activision Blizzard? Hvilke spill for iPhone og iPad vil vi ha forberedt på for 2016? Kommer en ny Call of Duty-mobil?

Kilde | IGN