Analytiker snakker om billigere iPad Mini og netthinneversjon innen årets slutt

KGI Securities gjennom analytiker Ming-Chi Kuo har publisert en undersøkelse der de snakker om perspektivene de mener fremtiden til Apple iPad har.

Spesifikt har Kuo snakket om hvordan iPad mini vil være hovedproduktet i Apple-katalogen, spesielt når selskapet klarer å lansere en versjon av den med Retina-skjerm, noe som kan bli forsinket til 4. kvartal i år. I tillegg antyder analytikeren at Apple kan lansere en billig iPad mini.

“Før iPad mini 2 ble utgitt, kunne Apple lansere en billigere iPad mini for å konkurrere med Android-produkter. For å kutte kostnadene, kunne Apple drive bruk av lavere priser, bruke en mer avansert prosess som reduserer produksjonskostnadene for A5-prosessoren, forenkle produksjonen av metallkassen, fjerne bakkameraet, redusere lagring til 8 GB og finn flere komponentleverandører for å redusere kostnadene. Vi tror at denne billige iPad mini vil være priset minst mellom 199 og $ 249. ”

Kuo tror ikke enheten gir et stort løft for iPad-salget totalt sett, men det kan bidra til å forhindre erosjon i den lave enden av markedet i hendene på billigere Android-baserte nettbrett.

Billigere iPad mini og iPad mini 2 med Retina-skjerm innen utgangen av året

199 – 249 dollar er prisklassen der mange potensielle kunder forventet at Apple skulle lansere den originale iPad mini, men selskapet overrasket med startprisen på 329 dollar. Selv til den prisen har Apple gjentatte ganger bemerket det Resultatene til iPad mini er under selskapets gjennomsnitt.

Totalt sett ser Kuo relativt liten salgsvekst for iPad i 2013. iPad mini er kannibaliserende salg av iPad i full størrelse og mange mennesker kan forsinke kjøpet mens de venter på en iPad mini med retina-skjerm Det kan hende det ikke blir debut før slutten av dette året, i det minste i følge denne rapporten, noe som kan være en av hovedårsakene til den langsomme veksten i salget av Apple-nettbrettet.

Android-nettbrett begynner å få markedsandeler og produsentene leverer stadig flere sendinger. I tillegg vokser markedet, og disse to punktene sammen har ført til at iPad-markedsandelen har vært under 50% de siste kvartalene. Som de sier på Macrumors, forventer Kuo at Apple vil forbli konkurransedyktig i denne virksomheten, men forventer relativt treg vekst frem til i det minste iPad mini Retina-lanseringen.

Det er underlig at nå forskjellige analytikere tror at Apple kommer til å komme fullt ut i low-end markedet og priskonkurransen. Dette er noe selskapet aldri har gjort, og det ville være litt rart for dem å begynne å gjøre det nå. Det er helt klart en mulighet, men vi ser fremdeles ikke en lavkost-iPhone og vi ser heller ikke en lavkost-iPad mini. Hva tror du, tror du Apple vil gjøre noe sånt?

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!