Android 4.x er to ganger mer stabil enn iOS 7.1, ifølge en rapport

Ny studie hevder operativsystemet Android 4.x er opptil dobbelt så stabilt som iOS

Apples operativsystem for smarte enheter har alltid vært preget av å være et pålitelig, sikkert og fremfor alt stabilt system. I stedet har det alltid blitt sagt at Android-enheter mangler stabilitet og er mye mindre sikre og pålitelige enn iOS.

Tilsynelatende har Android gjort det store endringer i sikkerheten og stabiliteten til de nyeste versjonene og i følge en studie utført av Crittercism, selskapet som har ansvaret for å overvåke feilrapportene og krasjene i de forskjellige operativsystemene, de siste versjonene av Android 4.x ville være opptil dobbelt så stabil som den nåværende iOS 7.

Crittercism tar hensyn til maskinvaren, operativsystemet, dens versjon, operatøren, responstiden og bruken av applikasjonene. Dermed og med hensyn til alle de tidligere dataene, har resultatene vært som følger.

android-4-x-to ganger-mer-stabil-ios-7-1-3

I følge Crittercisms egen rapport, som har brukt mer enn 30 000 forespørsler per sekund fra mer enn en milliard brukere, iOS 7.1 har en krasj- og hangrate på 1,6%, et litt mer positivt tall enn tidligere iOS 7.0 (på 2,1%) og iOS 6 (med 2,5%).

Pepperkaker er den Android-versjonen som lider mest stabilitetsfeil

Enheter med Pepperkaker lider mest stabilitetsproblemer med en hastighet på 1,7%, som er mer enn det dobbelte av hva alle versjoner av Ice Cream Sandwich, Jelly Bean og KitKat mislykkes (med 0,7% krasjer og krasjer i systemet).

android-4-x-dobbelt-mer stabile-ios-7-1-2

I emnet søknader uttaler rapporten det 47% av appene mislykkes mer enn 1% av tiden de blir brukt. Imidlertid spill for smarttelefoner og nettbrett er de som henger mest og de stenger uventet opptil overraskende 4,4% av tiden, etterfulgt av applikasjoner som er dedikert til retusjering av bilder, med 1,8%. Til slutt, og på en nysgjerrig måte, har Crittercism vist at de mest brukte applikasjonene er Facebook og Twitter, og nettopp dette er de som har lengst responstid, og når opp til et halvt sekund.

Samsung-enheter er de mest stabile i Android-universet

android-4-x-to ganger-mer-stabil-ios-7-1-4

Når det gjelder enhetene, ser det ut til at gutta på TheNextWeb iPhone 5 er den mest stabile smarttelefonen i hele iPhone-familienMens Samsung har førsteplass i stabilitet for Android-telefoner og nettbrett, selv om rapporten ikke ønsket å spesifisere enhetsmodellene.

Tror du Apple mister posisjoner i kampen om det beste operativsystemet for smarte enheter?