Android Beats iPad på nettbrett sendt i Q2 2013 Og i salg?

IPad-en har vært det bestselgende nettbrettet langt siden den dukket opp på markedet i 2010. Konkurransen fortsetter å lansere nettbrett, og det må anerkjennes at de blir bedre. Imidlertid, som webtrafikkanalysen viste oss, er iPad fortsatt kongen av markedet.

Analysefirmaet Strategi Analytics har gitt ut en rapport om verdensomspennende nettbrettforsendelser i 2. kvartal, som ser ut til å ha økt.

Android overgår iPad i nettbrettforsendelser, men hva med salg?

I følge analysen er 51,7 millioner tabletter blitt sendt i løpet av denne tidsperioden, en økning på 43% sammenlignet med samme periode i fjor. Mye av de gode nyhetene kan tilskrives suksessen til Android. Google-operativsystemet har fått et hopp fra 18,5 millioner til 34,6 millioner enheter sendt, som gir Google 67% av markedet.

Nyheten er noe dårligere for Apple, siden den har gått fra å sende 17 millioner til 14,6 millioner enheter, reduserer markedsandelen til 28,3%. Logisk sett så Microsoft en økning i forsendelsene sammenlignet med i fjor (til tross for at det fremdeles har en lang vei å gå), og oppnådde rundt 4,5% av markedet.

tablets.jpg

Peter King, nettbrettdirektør for Strategy Analytics, kommenterte:

“Nettbrettforsendelser nådde globalt 36,2 millioner enheter i 2. kvartal 2013, en økning på 47% fra 24,6 millioner i 2. kvartal 2012. Nettbrettmarkedet har hatt en hvileperiode fordi det ikke har kommet nye produkter i løpet av kvartalet. Hvis vi legger til “white label” -tablettene, øker forsendelsene til 51,7 millioner enheter, 43% mer enn 36,1 millioner oppnådd i andre kvartal 2012. Android gjør stadig fremgang på grunn av partnere i maskinvare som Samsung, Amazon, Google og hvite etikett-nettbrett. Selv om produsenter av merkeutstyr senker prisene for å presse produsenter av private label, klarer produsentene av private label fremdeles ganske bra. Apple-forsendelser ble satt til 14,6 millioner iPads i 2. kvartal 2013, noe som tilsvarer et fall på 14% fra i fjor. I samme kvartal for et år siden ble den første iPad Retina lansert, så fraværet av nye modeller kunne delvis forklare denne nedgangen. For å kompensere for dette var imidlertid iPad Mini ikke tilgjengelig for et år siden. ”

isuppli-ipad-on-tablet-android

På den annen side fanget Microsoft en nisje på 4,5% i 2. kvartal 2013. Som Engadget kommenterer, er det mulig at den vilde reduksjonen i priser som Microsoft har brukt på Surface RT, vil få denne dataøkningen i 3. kvartal. . Microsoft har redusert prisen på Surface RT med $ 150 eller enda mer. Det er ikke slik at med denne reduksjonen er Microsoft-nettbrettet billig, men i det minste vil det ha en pris å konkurrere bedre med. Imidlertid er mangelen på applikasjoner for Windows RT fortsatt et problem, og det ser ut til å være lite insentiv for utviklere å jobbe med denne plattformen.

At Android overgår iPad i forsendelser, betyr ikke at det gjør det i salg. Tror du at en eller annen dag vil Android eller Microsoft kunne slå iPad i salg?