Android i nærheten av å bli det neste monopolet … hvis resten tillater det

Tidligere denne uken publiserte Kantar Worldpanel ComTech resultatene av en studie om markedstrender for smarttelefoner i 1. kvartal i år, det vil si i første kvartal.

best-smartphones-2013

Blant mange tall, uten tvil, skilte sammenligningen av smarttelefonsalg i henhold til SO mellom de samme datoene i fjor og denne ut, og som kommer til å demonstrere det vi alle allerede visste: Android er den ubestridte lederen.

Og ikke bare i Spania, hvor det i fjor var rundt 76,8% av markedet, og som i dette første kvartalet har steget til ikke mindre enn 93,5%, men i andre markeder som stort sett har vært lojale mot Apple, og hvor den har tapt en prosentandel til fordel for android, som USA (+ 1,4%) og Storbritannia (+ 9,1%).

Jeg vet snakk om iOS Som den store taperen ikke fordi han har vært på toppen og nesten er den eneste som har stått opp til Android, men fordi han er på grunn av fall i salget (reduksjon i forhold til Android; ikke forveksles med reelt salg, der iOS fortsetter å øke) at prosentandelen har steget på Android, slik Windows Phone også har gjort i de fleste land (paradoksalt nok i Tyskland og Spania har det motsatte skjedd).

Resten av den studerte SO har generelt betydelige tap med tanke på den lave prosentandelen de likte (under 10% i alle fall), og blant disse er BB, Symbian og antagelig nesten utdødde operativsystemer fra de første generasjonene (andre i tabellen over).

I går ble det publisert en annen studie, denne av IDC, som sier det samme i en sektor som historisk har tilhørt eplet, tabletter, med 56,5% for Android og 40% for Android iOS (247,5% vekst på ett år for Android sammenlignet med Apples 65,3%).

Nettbrett

Med tanke på innsamlede data er det flere punkter du må huske på:

  • Apple som selskap fortsetter å være ledende på begge markedene: Og for å toppe det, har det hatt et strålende kvartal når det gjelder fordeler, som bringer opp to saker. På den ene siden, smarttelefonmarkedet, og spesielt nettbrettmarkedet øker som skum, og belaster PC-markedet, som ikke hever hodet. Og på den andre siden, at vi ikke må glemme det Android er dusinvis av selskaper, og Apple bare ett. Det har allerede skjedd med markedet for persondatamaskiner, det har allerede skjedd med MP3-spillermarkedet, og det skjer nå med det mobile verdensmarkedet. Apple åpner et marked, blir ledende i noen år, inntil vekten til resten av konkurrentene ender opp med å innovere mer i sin sektor og overta den. Til i dag dobler Apple sin neste konkurrent, Samsung, i salg, og dette mer av det samme for resten.
  • Hvis Google og Apple har kommet dit de er, har det vært på grunn av taushet fra andre selskaper: Bortsett fra Android og iOS, var det ingen markedsbevegelser lenger i år, eller i det minste ikke høy nok til å forårsake støy. I mellomtiden har markedet vokst på grunn av utvidelsen av selve smarttelefonen, med et must å ha i de fleste utviklede land.
  • En markedsandel som er så høy som for Android-smarttelefoner i et land som Spania betyr bare en ting: Resten gjør det rett og slett dårlig. En slik situasjon er utilgivelig, og hvis den ikke løses i tide, kan den føre til et neste monopol, som det vi bodde i i årevis med IE-nettleseren eller Windows selv. Og ved å ta et generisk fotografi av teknologisektoren, favoriserer han fødselen av et selskap som Google som kan være fremtidens Microsoft, og være leder for flere av de mest innflytelsesrike sektorene i dag.

Heldigvis, det er en lovende fremtid i neste generasjon mobile operativsystemer, som begynner å ankomme fra samme måned, og hele året. Plattformer som Firefox OS Mobile og Tizen OS, som peker på nettet som et økosystem. Det nye operativsystemet til det nå nedlagte RIM (for tiden Blackberry), BlackBerry10 og Ubuntu Canonical, på flukt fra nåværende grensesnitt som satser på gester, og den stadig tilstedeværende WP, med sin nye versjon WP8, og kanskje med støtte fra Windows 8 hybrid-operativsystem.

Husk at hvis det i fjor ikke var andre bevegelser enn Android (som må være klar over at det har forbedret seg mye) og iOS (som ikke har klart å måle seg), i år vil de måtte konkurrere med nykommere som sikter veldig høyt, og gamle legender som nekter å dø i glemmeboken.

Jeg håper at neste år vil jeg komme tilbake hit for å gi deg statistikken for et mye mer balansert 1. kvartal 2014.