contadores Skip to content

Android og dets fragmenteringsproblem vs. iOS

Det har alltid blitt sagt at et av de store problemene med Android er fragmenteringen. På den ene siden fragmenteringen forårsaket av å være et operativsystem tilgjengelig for enhver produsent, noe som betyr at den må tilpasse seg utallige enheter med totalt forskjellige interne egenskaper og skjermer med forskjellige størrelser og oppløsninger. Og på den annen side står det også overfor et fragmenteringsproblem fordi nye versjoner når ikke alltid alle enhetene samtidig, heller ikke til de nyeste. Det er mer, mange ganger er det ikke engang nye oppdateringer.

Dette fører til at de siste versjonene i studiene om penetrering av de forskjellige versjonene av Android har en veldig liten representasjon. Tvert imot som oppstår i iOS, operativsystemet til Apple iPad, iPhone og iPod touch, kommer samtidig for alle kompatible enheter, og generelt med nyheter som interesserer brukere.

iOS 6 er allerede til stede i 92% av opererende iOS-enheter

På grunn av dette ser vi i den siste rapporten som er publisert om adopsjon av de forskjellige versjonene av Android og iOS, at iOS 6 er til stede i et tall på rundt 92% av alle enheter med dette operativsystemet, mens de er i Android-saken den siste versjonen er bare til stede i 33,5% av enhetene. En tydelig indikator på at enkel oppdatering og Apples kontroll over oppdateringer av operativsystemer favoriserer bruk av nye versjoner.

De generelle tallene gir en ganske objektiv ide om problemet som Android står overfor, men å vite at Gingerbread 2.3 (utgitt for to år siden) fremdeles er til stede i 25% av enhetene, når problemet enda mer bekymringsfullt.

De viktigste som berøres av dette problemet er brukerne av enhetene selv og utviklerne av Android-applikasjoner. De første opplever at produsentene av enhetene deres ikke alltid tilbyr de nye versjonene av Android i en akseptabel periode, og de andre har problemer med å få kreativitetene sine til å fungere på alle enheter uten problemer.

Det er veldig vanskelig å finne en løsning på dette problemet. Av først vi kan si at det eneste alternativet er at Google øker kontrollen over Android og krever at produsentene må være mer oppmerksom på nye versjoner av operativsystemet, noe som virker usannsynlig. Den andre måten ville være at brukere skal være de som krever at produsentene er mer smidige når det gjelder lansering av nye versjoner; selv om det er sant at mange brukere ikke bryr seg nøyaktig om å ha den nyeste versjonen eller en tidligere.

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!