Antallet Steam Linux-brukere vokser

Hvis du ser på dataene fra Valves siste revisjon av maskinvare og programvare (data fra februar 2016), kan du se at Linux representerer 0,91% av Steam-spillere. Dette tallet representerer mindre enn 1 prosent, og hvis vi vurderer at det var 2 prosent for to år siden (i mars 2013), ser det ut til at Linux er i tilbakegang … men dette er ikke tilfelle … Steam-brukere Linux økning.

Antallet spillere på Steam Linux vokser, de synker ikke. Leder matematikk oss? Vel, ikke nøyaktig, det som skjer er at det globale antallet Steam-brukere også vokser, og vi må huske på at disse tallene er basert på prosenter. Hvis vi ser på dataene etter antall brukere, vil vi se hvordan det er i virkeligheten antall spillere som bruker Linux har økt.

Steam-brukere på Linux vokser

I oktober 2013 kunngjorde Valve at det var mer enn 65 millioner Steam-brukere. Dette tallet nesten doblet seg i februar 2015, da Valve kunngjorde at Stema hadde mer enn 125 millioner aktive brukere. Derfor vil dataene være følgende:

  • I oktober 2013: 0,98 prosent av de 65 millioner spillerne, noe som tilsvarte 637 000 Linux
  • I februar 2015 tilsvarer 0,91 prosent av de 125 millionene dollar 1 137 500 Linux-spillere

Dette forklarer at selv om det var et lite prosentvis fall fra oktober 2013 til februar 2015, var antall Linux-spillere på Steam nesten doblet.

Dessverre har ikke Valve indikert hvor mange Steam-brukere det er i dag, men det ville være overraskende om den forrige trenden snudd. Når vi ser på ting med perspektiv ser vi at til og med antall Linux-spillere er en veldig liten brøkdel av Windows-spillere. Imidlertid er det godt å se at fellesskapet til Linux-spillere vokser.

Kilde: MaximumPC

Hilsen fra dypet av bytene.