Apple ansetter medisinske sensoreingeniører

Apple slutter seg til ekspertmedisinske sensoringeniører til arbeidsstyrken

Teknologien “å bære” er en realitet. Bedrifter som lager elektroniske enheter er forpliktet til å gjøre mange av plaggene våre smarte. På det siste CES var det flere selskaper som presenterte trenings- eller livsstilsapparater som folk kan bruke for å utføre en større overvåking av din daglige aktivitet.

Enheter som Nike + Fuelband armbånd blir mer vanlig blant sportsfans. Men kanskje Apples idé kan være å inkludere denne typen sensorer direkte på smarttelefonene sine, eller, hvem vet, i en mulig iWatch. M7-bevegelsessprosessoren som er inkludert i iPhone 5s, er et første skritt, men det ser ut til at eplebedriften kanskje vil komme lenger.

Apple ser ut til å undersøke medisinske sensorer

I følge nye rapporter kan Apple være interessert i bærbare enheter som inkluderer avanserte medisinske sensorer. De siste månedene har Cupertino-selskapet ansatt Nancy Dougherty, en tidligere utvikler av Sano Intelligence, og Ravi Narasimhan, en tidligere visepresident for forskning og utvikling hos Vita Connected, et selskap som lager medisinsk utstyr.

Touch-ID-eksplodert-pic

Det er tydelig at Apple har jobbet for å utvide sitt team av ingeniører med mennesker som er svært erfarne innen bærbar teknologi og medisinske sensorer. Dougherty jobbet innen medisinsk sensorutvikling selv før han begynte i Sano Intelligence. I tilfelle det er av din interesse, her er et lite utdrag av arbeidet som denne ingeniøren har gjort.

Dougherty_work_experience

Når det gjelder Narasimhan, arbeidet hans hos Vital Connect var forskning og utvikling fokusert på å oppnå riktig respons fra biosensorer. Det er uklart om Narasimhan bidro direkte til etableringen og utviklingen av maskinvaren, men om Apple prøver å lage produkter som bruker medisinske sensorer har gjort en god del. Ifølge sin LinkedIn-profil kommer Narasimhan til Apple med en samling av mer enn 40 patenter under armen, hvorav mange er relatert til medisinske sensorer.

patents_narasimhan

Som vi nevnte før, er Apple ikke den eneste som er interessert i å utvikle teknologi til medisinske formål. Denne samme uken har vi fått vite at Google utvikler smarte kontaktlinser som vil kunne hjelpe diabetikere ved å analysere glukosenivået ved hjelp av personens tårer.

Som forklart i iPhoneinCanada, kunne Apple jobbe med andre biometriske teknologier utover sensorene som overvåker den fysiske tilstanden og hjertet til en person. Vi må vente med å vite om Apple planlegger å inkludere disse sensorene i sine nåværende produkter, eller om de har utarbeidet et nytt produkt dedikert til dette behovet. Hva skulle du tro?