Apple betaler 53 millioner dollar i en klasseaksjon

Apple inc. (AAPL) har avtalt å betale 53 millioner dollar for å avgjøre et søksmål for forbrukerklasse De anklaget selskapet for å stole på indikatorer som viser at defekte iPhoner og iPod-er hadde blitt utsatt for vann for å nekte kundenes garantirettigheter.

Apple samtykker i å betale 53 millioner dollar i et søksmål om klassehandlinger som beskylder selskapet for å sikre at enhetene hadde blitt gjennomvåt for ikke å bruke garantien

Forbrukere som var i søksmålet, vil bli kompensert opp til $ 300, avhengig av telefonmodell de har, ifølge dokumenter som er fremlagt ved føderal domstol i San Francisco. Forbrukerforkjemperne sier at iPhone og iPods væske-nedsenkningsindikatorer rett og slett kan hoppe ut av den omgivende fuktigheten under normal bruk, og enhetene markerer falskt at de hadde blitt skadet av væskesøl på dem eller full fordypning, problemer som er ekskludert fra Apples garantidekning.

Apple benektet påstandene og sa at indikatorene var pålitelige, som indikert av forbrukeradvokater i dokumentene som presenteres. Kunder hvis krav om iPhone-garanti ble avslått før 31. desember 2009, forutsatte at årsaken var selskapets likviditetspolicy, samt krav som involverte iPod Touch som ble avslått før juni 2010 har de rett til oppgjørsmidlene. Som omtalt i Bloomberg, kan advokater be om opptil 30% av oppgjørsfondet på 53 millioner dollar for å dekke sine gebyrer og utgifter, det vil si opptil 1.590.000 dollar, det er ingenting! Denne avtalen avventer fortsatt rettens godkjenning.

iPhone-5s-Black2

Epleselskapet har mye garantiproblemer og klassesøksproblemer i det siste. I tillegg til problemene med garantien i Kina som vi allerede har snakket om flere ganger, fortalte vi for noen dager siden at Apple hadde mottatt et søksmål om klassehandlinger som beskyldte det for å ha et problem med strømknappen på iPhone 4 og gjør ingenting. I følge kvinnen som anla søksmålet, kan iPhone 4 ha en designfeil som får strømknappen til å mislykkes kort tid etter at garantien gikk ut. For øyeblikket er det ingen oppløsning av det.

Hva tror du? Tror du at det faktum at Apple oppnår en avtale og betaler er en måte å innrømme at saksøkerne har rett?

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!