Apple bøter leverandør med 50 millioner dollar for filtrering av informasjon

Det er en konfidensialitetsbestemmelse på 50 millioner dollar i Apples leverandørkontrakter

Apple lider kontinuerlig av lekkasjer av alle slags data og egenskaper ved de nye enhetene eller nye bevegelser i selskapet, før de offisielt ser lyset. Lekkasjer som går rundt i verden i løpet av timer og som påvirker selskapet alvorlig.

Derfor markerer selskapet en konfidensialitetsbestemmelse i kontraktene deres, på minst 50 millioner dollar. Klausul som har ført til konkurs for GT Advanced Technologies, selskapet som har ansvaret for å produsere Sapphire-materialet, som Apple blant annet bruker til Touch ID-teknologi og Watch.

Apples konfidensialitetsavtale

Tilsynelatende er det i Apples kontrakt med leverandørene en klausul på 50 millioner dollar, omtrent 40 millioner euro, som er inkludert som en metode for å unngå lekkasje av informasjon fra leverandøren. Vi har lært om disse dataene fra dokumenter som er lekket av GT Advanced Technologies selv.

eple-fin-filter-informasjon-2

Denne klausulen har konkursert GT Advanced Technologies, de som har ansvar for å produsere Sapphire-materialet, som monterer den nye Watch. 50 millioner dollar er kanskje ikke mye penger for et stort selskap, som Apple, men for GT Advanced Technologies har det betydd konkurs og nedleggelse. Delvis også fordi Epleselskapet har heller ikke forskudd på rundt 139 millioner dollar som var i påvente av leverandøren fordi det hadde brutt klausulen og hadde lekket informasjon.

Apple og GT Advanced Technologies skiller seg ut

Kunngjøringen om at GT Advanced Technologies har gått konkurs har overrasket Apple. Kontrakten med leverandøren GT Advanced lovet rundt 578 millioner dollar for safirforsyninger og varte i fem år. Kontrakt som er fullstendig brutt etter brudd på taushetsplikt og som har forlatt selskapet uten Zafiro-materiale.

GT Advanced har allerede kunngjort at de vil legge ned fabrikkene sine i Arizona og Massachusetts, en nedleggelse som kan forlate 890 mennesker arbeidsløse. Selv om Apple har uttalt at det vil fokusere på å bevare disse jobbene, som det var med på å skape i Arizona.

eple-fin-filter-informasjon-3

Apple designet og bygget Arizona-anlegget, som tildelte GT Advanced å produsere Sapphire-materialet, slik vi har lært takket være Appleinsider. Tilsynelatende er det en avtale oppnådd i samarbeid med statlige tjenestemenn, som gir skattefritak, i bytte for å skape arbeidsplasser. Fordel som eplet oppnådde med etableringen av anlegget i Arizona.

Dette kan være den virkelige årsaken til mangelen på Sapphire-materiale som har ført til mangel på lager i februar-lanseringen av Watch, i en av modellene, som inkluderer dette materialet i produksjonen av skjermen. Vi vet ikke om nedleggelsen vil påvirke Watch eller fremtidige enheter enda mer. Vi kan se ytterligere forsinkelser i fremtidige utgivelser. Filtrering av informasjon kan noen ganger være dyrere enn du først kan forestille deg.

Hva synes du om alt dette? Tror du denne nedleggelsen vil påvirke klokken?