Apple Developer Portal begynner å vise firkantede ikoner

I et trekk som har overrasket alle, på portalen der utviklere kan se appene sine som er sendt til Apple, har det skjedd uventede endringer i utformingen av appikoner. App-designene har fremstått som perfekte firkanter, i stedet for som i dag med avrundede hjørner.

utviklere-portal-kvadrat-ikoner

Ryktene sier at det kan ha sammenheng med den kommende iOS 7-oppdateringen, hvor skygger og 3D-effekter forventes å bli skrinlagt. Når en utvikler oppretter en applikasjon og sender inn prototypen til Apple, gjør de det med den firkantede designen, det er da Apple bruker en serie masker på hvert ikon og de avrundede skygger, lysstyrke og skygger som definerer det vises.

Når utvikleren åpner siden din for å kontrollere applikasjonen deres, ser de ikonet slik Apple viser det til andre i App Store; men i dag er det mange når de kommer inn, de har sett den direkte i den firkantede formen uten å påføre noen maske.

Herfra har to teorier dukket opp: den første er at iOS 7 vil ha dette nye ikonformatet, og den andre er at en oppdatering av Apple har ført til at skinnene ikke ble brukt riktig.

app-WWDC

Kort sagt, de mulige endringene som blir vurdert er nye enklere ikoner, med mer detaljering, og som vil legge til side de som Apple opprettet til nå. I tillegg er det også snakk om mulig forlatelse av skeumorfismo. Konseptet med skeuomorfisme i design er å prøve å gjenskape utseendet til elementene i den virkelige verden, det vil si at det gjør at grensesnittene ligner de virkelige objektene de ønsker å erstatte. Det er preget av en etterligning av materialer, som lin, tre, skinn, sydd effekt, barbert effekt eller sidevending. Som vi vet, bruker Apple mye oppmerksomhet på designdetaljer og prøver å gjøre deres til en enkel og funksjonell design, så det virker som skeumorfismo som har vært til nylig i iOS har sine dager nummerert nå som Jony Ive er den nye lederen for grensesnittdesign.

Hvis vi ser på den offisielle WWDC-appen, kan vi også se endringer i farger og et flatere design. I applikasjonene kan vi se at endringene er subtile, at det er mindre lysstyrke, mer grå farge i bakgrunnen slik at fargeelementene tiltrekker seg oppmerksomhet, reduksjonen av skygger på knappene og eliminering av 3D-ikoner, for eksempel vel poeng fra Macnn.

Men for å se hva den endelige versjonen av iOS 7 vil bringe oss, må vi vente til WWDC, som arrangeres i sommer på Moscone West i San Francisco fra mandag 10. juni til fredag ​​14. juni. Er det noe sånt?

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!