Saltar al contenido

Apple er saksøkt for minnet som opptar iOS 8 på iPhone og iPad

Apple er blitt saksøkt nok en gang, denne gangen av to personer i retten i California, og årsaken er det har blitt beskyldt for å ha misforstått iOS 8-oppdateringen sin ved å bruke en uventet stor prosentandel av lagringsplass, uten å indikere denne informasjonen til forbrukeren når som helst.

iOS 8 tar for mye plass

Selv om Apple ga oss litt plass med de siste oppdateringene, opptil 500 Mb ekstra plass med iOS 8.1.1-oppdateringen, har operativsystemet vokst i størrelse med den nyeste versjonen som ble utgitt og for noen brukere for mye plass.

Dette har laget Saksøker hevder at det mobile operativsystemet har redusert den tilgjengelige lagringskapasiteten på iPhone, iPad og iPod Touch-enheter for mye, og gjort 8- og 16 GB-modellene til villedende reklame. I den følgende grafen kan du nøye observere plassen som er tilgjengelig på forskjellige enheter i forskjellige størrelser, mens iOS 8 opptar mer enn 20% av den tilgjengelige plassen i noen tilfeller.

eple krevde-minne-iOS-8-iphone-ipad-2

Søksmålet ble anlagt i California, og saksøkerne er Pablo Oshan og Christopher Edara. De erklærer at Apple bedrar brukeren fordi det ikke på noe tidspunkt kommer til å rapportere at opptil 23,1% av den annonserte kapasiteten er okkupert av iOS 8-operativsystemet, som tilfellet er med 16 GB iPod Touch.

“Apples feilaktige representasjoner og unnlatelser er misvisende fordi de unngår materielle fakta som den gjennomsnittlige forbrukeren vil vurdere når de kjøper produktene sine.” sier saksøkerne.

Skjul informasjon som iCloud-annonsering

På den annen side anser saksøkerne at Apple skjuler denne informasjonen som en markedsføringsmetode, av bruk denne begrensede kapasiteten til å selge skylagringsplass til brukere med iCloud. Med begrenset lagringsplass, og i noen tilfeller mister opptil 3,7 GB ledig plass, ville de dra nytte av et desperat øyeblikk for forbrukerne å ta et iCloud-abonnement.

eple krevde-minne-iOS-8-iphone-ipad-3

Saksøkerne hevder at for hver Gigabyte som er tapt på grunn av den plassen som iOS 8 har brukt, går muligheten til å lagre opptil 500 bilder av høy kvalitet på enheten tapt, og å oppgradere fra iOS 7 til iOS 8 betyr å miste opptil 1,3 GB ekstra plass på enheten. enhet.

Hvor mye reell plass har vi på en 16 GB-enhet?

For litt over en måned siden publiserte vi en artikkel som forklarte den samme situasjonen, og lurte på hvor mye reell plass som er tilgjengelig på en 16 GB iPhone eller iPad? Når det gjelder en 16 GB iPad Mini, når du oppdaterte den til iOS 8, utgjorde ledig plass på enheten 12,73 GB, og tapte litt mer enn 3 GB i prosessen.

Vi kunne ikke forestille oss at dette “problemet” ville gå til retten, men hvis det stemmer Apple bør ta grep i saken og legge til en slags tagg på emballasjen som informasjon for forbrukeren. Det er sant at å kunngjøre at en enhet har 8 eller 16 GB ledig lagringsplass, og så innse at det egentlig ikke er slik, kan anses som villedende reklame og litt ekstra informasjon for forbrukeren ville løse dette problemet.

eple krevde-minne-iOS-8-iphone-ipad-4

Dette er ikke første gang Apple blir saksøkt for en lignende sak, noe lignende skjedde med det i 2007 med sin iPod Nano-enhet, selv om søksmålet i så fall ble avvist. Vi har møtt denne nye etterspørselen takket være Appleinsider, og vi vil se om noen uker hvordan alt ender.

Tror du Apple faktisk jukser brukeren? Du kan la din mening om det ligge i kommentarene, vi vil gjerne høre fra deg.