Apple fortsetter å lede tablettmarkedet selv om iPad mistet bakken

Apple fortsetter å lede tablettmarkedet selv om iPad mistet bakken

IPad-en er den ubestridte lederen i nettbrettmarkedet siden den første generasjonen ble lansert i 2010, til tross for at den blir stadig mer konkurransedyktig. Nå publisert en ny rapport fra Strategy Analytics der de kommenterer at Apple iPad mistet terreng i 2014 til fordel for hvite etikettbrett.

Fra en tid til her har vi kunnet se hvordan Apple har fokusert reklamekampanjen sin på nettbrettet med annonser som “Lag en film med iPad”, for å vise sitt fulle potensial og dermed tiltrekke oppmerksomheten til brukerne. menDet ser ut til at det ikke er nok til å unngå å fortsette å gradvis miste markedsandeler, selv om de fortsetter å opprettholde lederskap i dette markedet. som begynte å ta sine første skritt nøyaktig med lanseringen av den originale iPad, det første nettbrettet i historien.

ipad-quota-mercado-3

På den annen side må det huskes at ankomsten av iPhone 6 Plus har fått mange brukere til å forlate iPad til side når de utfører visse oppgaver, for eksempel lesing. Men vi vil se nærmere på dataene som vises gjenspeilet i denne nye rapporten.

Produsenter av hvite etikettenheter vil overgå iPad

I følge den nylig utgitte strategien Analytics-rapporten, salget av alle hvite etikettbrett som en helhet ville ha overgått for første gang de fra Apple iPad og de forskjellige Samsung-modellene i 2014. Disse generiske enhetsprodusentene klarte angivelig å sende rundt 70 millioner enheter gjennom det siste året, og dermed ta en markedsandel på 29% over hele verden.

Selv om iPad nok en gang har tapt markedsandeler, Apple fortsetter å ha den første posisjonen som verdens største leverandør av nettbrett med 26%, mens Samsung, den viktigste rivalen, avsluttet 2014 med en prosentandel på 17%. Det er som det kan, de fra Cupertino kan ikke hvile på laurbærene og må prøve å få iPad-salget opp igjen, ettersom generiske nettbrett har gått sterkt og begynt å vinne terreng for markedsledere.

ipad-quota-mercado-4

En av grunnene til at denne typen generiske eller hvite etiketttabletter vinner terreng på iPad er det de har en veldig overkommelig pris, en faktor som ofte blir en prioritet for brukeren. I tillegg er de ikke bare perfekte for fremvoksende markeder, de konkurrerer også direkte med iPad i store markeder som USA.

Operatører tilbyr, en annen viktig faktor

På den annen side påpeker de fra AppleInsider Husk at det er tilfeller der operatører lanserer kampanjetilbud der brukeren tar et gratis nettbrett med kontrakten. Det er klart det ikke er en iPad, men de velger vanligvis generiske enheter, mye billigere. Eric Smith, analytiker i Strategy Analytics, bemerker det “Det er ganske enkelt å finne denne typen tilbud” der data gir deg et nettbrett når du inngår en plan.

ipad-quota-mercado-2

Til slutt skal det bemerkes at Tim Cook er ganske optimistisk med iPad. Under presentasjonen av økonomiske data for 1. kvartal 2015, kommenterte han at iPad-en har en lys fremtid og tallene bør begynne å stabilisere seg på lang sikt. Ikke glem at ryktene antyder at Apple ville jobbe med iPad Pro, en modell med en 12-tommers skjerm som ville se lyset i år.

Tror du Apple vil klare å stoppe nedgangen i iPad-salg? Vil generiske nettbrettprodusenter klare å snappe topplasseringen fra Cupertino i dette markedet?