contadores Saltar al contenido

Apple har løsningen på Graykey: ingen vil kunne låse opp iPhone-en din

Apple-sikkerhet

For noen dager siden snakket vi om GrayKey, en mystisk kontring som de amerikanske sikkerhetstjenestene skaffet seg til en beskjeden pris på 15.000-30.000 dollar. for å låse opp enhver iPhone. Legenden om at Apples telefoner var uoverkommelige hadde timene talt … eller ikke, hvis du fulgte sikkerhetsrådene våre for å utsette hackingprosessen i tusen år. Det er ikke en vits.

Eller heller, for å gjøre det umulig, takket være den nye iOS. Fordi Apple ikke stopper og i sitt mål om å gjøre iPhone til den sikreste telefonen som finnes, har den utviklet seg i iOS 11.3 til et overraskende sikkerhetstiltak som vi ikke hadde innsett før nå, og som kan gjøre ting veldig vanskelig for det til politiet.

Dette sikkerhetstiltaket Lyn-porten blir ubrukelig så lenge iPhone ikke har blitt låst opp på 7 dager, som vi leser i utgivelsesnotatene til denne versjonen. Med andre ord, hvis noen tar din iPhone fra deg og prøver å låse den opp, har de bare en uke til å gjøre det, så hvis du bruker et alfanumerisk passord på mer enn 10 sifre, vil de ikke kunne gjøre det.

Det kan interessere deg | 14 grunnleggende sikkerhetstiltak for enhver iPhone

Begrenset USB-modus, Apples grep mot GrayKey

Dette sikkerhetstiltaket er oppdaget av en tidligere Apple-arbeider som nå jobber nettopp med utviklingen av GrayKey. Braden Thomas forklarer det for Hovedkort:

Siden iOS 11.3 sparer iOS forrige gang en enhet har blitt låst opp – enten med kode eller med et biometrisk system – eller ble koblet til en pålitelig datamaskin. Hvis det har gått 7 hele dager (168 timer) siden dette skjer, er Lightning-porten deaktivert

Så mystikk løst: I Apples kamp mot sikkerhetsstyrkene og deres intensjoner om å få tilgang til enheter, det bittede eplet peker litt.

Du vil ikke kunne bruke den til å synkronisere den eller koble den til tilbehør, den vil bare tjene til å lade den. Dette er begrenset USB-modus og påvirker alle enheter som er kompatible med iOS 11.3

Dessverre, begrenset USB-modus nådde aldri den endelige versjonen av iOS 11.3Men det betyr ikke at Apple vil innlemme det i fremtidige utgivelser, noe sentralt for både etterretningstjenestene og iPhone-tyveri-nettverket, som vil se GrayKey som en gullgruve.