Apple har rett, widgets er ikke så bra

Uten tvil er en av de største forskjellene mellom iOS og Android hvordan de håndterer informasjon. Google bestemte seg for å tillate widgets på telefonens startskjerm slik at brukerne i teorien har informasjonen de trenger rett ved fingertuppene. På sin side har Apple brukt det samme iOS-grensesnittet som vi alle kjenner i mange år, med ikonene til applikasjonene og uten widgeter.

Er widgets virkelig nødvendige i et operativsystem?

Gjennom årene har det vært mange argumenter i teknologimiljøet om hva som var den beste veien å gå. Android-brukere vil gjentatte ganger peke på widgeter som en av de viktigste grunnene til å foretrekke telefonene sine fremfor iPhone og til og med Windows Phone-telefoner. Halvveis mellom iOS og Android tilbyr Windows Phone informasjon fra telefonens startskjerm, men ikke akkurat slik Android-widgeter gjør. Det er også radikaler som ikke liker denne formen og tror at enten muligheten for å sette widgeter eller ingenting tilbys. Det er ikke det heller.

IOS-brukere kan ha widgets akkurat som Android-brukere uten å måtte forlate iPhone-en de elsker så mye. Men spørsmålet er, skal de? Selv om Apple offisielt tillater det, tror jeg færre mennesker enn vi trodde ville lagt dem på iPhone-en deres. Måten å gjøre det for øyeblikket er selvfølgelig gjennom Jailbreak. Hvis du er villig til å rote litt på iOS-enheten din og ikke har oppdatert til iOS 6.1.3, kan du installere Dashboard X og på sin side installere forskjellige widgets. Ved hjelp av denne metoden kan en hvilken som helst widget i varslingssenteret føres til startskjermen. Det er kanskje ikke helt det samme som på Android, men det er en start.

Men nå er det når vi spør oss selv: hvorfor bry?

For å svare på dette spørsmålet kan vi kommentere opplevelsen fra en iDownloadblog-forfatter. Som han forteller oss, har han de siste tolv månedene hatt 5 forskjellige high-end smarttelefoner. Disse smarttelefonene har vært iPhone 4S, HTC Note, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S III og til slutt iPhone 5 som den bruker i dag. Det er mange telefoner, og noen av dem, Android, har muligheten til å installere widgets på hovedskjermen. Denne brukeren kommenterer at hvis widgets skal brukes, er den beste han har hatt, Notatet, takket være den større skjermen.

Til og med å ha muligheten til å installere widgetene, gjorde det ikke. For eksempel hørtes rask tilgang til Evernote ut som en god ide for ham. Å kunne lage nye notater direkte fra hovedskjermen virket som en virkelig velsignelse. Men det gjorde det aldri.

Å ha live-Twitter-feeden på et øyeblikk burde bety at du ikke trenger å starte appen for å holde deg oppdatert, men den var det virkelig ikke.

Facebook oppdaterer direkte på startskjermen? Ja, det burde vært stort. Men det var ikke sånn. Etter å ha byttet mellom forskjellige telefoner, var denne brukeren, det første han gjorde, å fjerne alle widgetene og lage flere mapper med de mest brukte applikasjonene. Sett en fin bakgrunn og det er det, det er det. Til slutt skjønte han at han brukte en stor iPhone, men uten noen av favorittapplikasjonene hans.

Alt dette var grunnen til at denne følgesvennen returnerte til iPhone. Han forteller oss også at han har testet Dashboard X som vi diskuterte tidligere, og tenkte nok en gang at det ville være en god ide å ha noen widgeter på hovedskjermen. Å ha tilgang til å skru tilkoblinger av eller på og se hvor mye plass som er tilgjengelig på hovedskjermen, virket imponerende, men da innså han at han knapt brukte informasjonen fra widgetene og konsumerte mer batteri for ingenting.

Det er tydelig at hver bruker vil ha sin egen erfaring og vil vite om de liker å ha widgets på startskjermen. Jeg må si at jeg også kom fra Android, og det samme skjedde med meg som følgesvennen i eksemplet, jeg endte opp med å fjerne nesten alle widgetene og resten relegerte dem til forskjellige stasjonære maskiner som jeg nesten aldri har konsultert.

Disse erfaringene fører til at vi spør oss selv, vil du virkelig at iPhone skal ha widgeter? Tidligere enn senere vil vi vite om widgets er en av tingene som Jony Ive har innarbeidet i iOS 7.

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!