contadores Skip to content

Apple har solgt 170 millioner iPads siden lanseringen i 2010

IPad er det mest solgte produktet på kortest tid

Vi vet alle at Apples presentasjon fant sted i går der de lanserte fantastiske nye produkter på markedet, men det er et nummer som ikke gikk upåaktet hen. Selskapet har klart å selge 170 millioner iPads siden presentasjonen i 2010. Tim Cook omtalte disse tallene som det produktet som har solgt flest enheter på kortest tid.

ipad_steve_jobs-414x275

Det var i januar 2010, da Steve Jobs tok scenen for å presentere et nettbrett eller tavlenhet som fungerte med samme programvare som iPhone. På den tiden ga enheten ikke for mye håp. Folk vurderte nettbrett som en godbit og ønsket ikke å ta av de tunge, trege datamaskinene med et batteri som varte i omtrent to timer.

Litt etter litt steg forventningen og salget som skum, og hele markedet snudde opp ned med epleapparatet. Fra da av gjorde påfølgende modifikasjoner og nye modeller det mindre og mindre nødvendig å ha en datamaskin hjemme. Nå, med 64-bits prosessorer, er det i mange tilfeller bedre å bruke en iPad enn en bærbar datamaskin; spesielt i oppgaver som å surfe på Internett, få tilgang til sosiale nettverk eller til og med spille visse spill.

170-million-ipad

Nettbrettrevolusjonen har markert slutten på datamaskinalderen. For tiden selges det mange flere nettbrett enn bærbare datamaskiner Og dette skyldes brukervennligheten, batteriets levetid, størrelsen og lysheten til sistnevnte.

IPad-en er verdens mest brukte nettbrett

Enten fordi iPad var en av de første, eller fordi den er den som fungerer best, ingen konkurrerende modeller får iPad-brukskvoten. Tim Cook avslørte for oss i går at kvoten var 81%, alle de andre modellene, som ikke er få, utgjør 19%. Selv om Android-nettbrett har et ganske begrenset antall applikasjoner, kan vi fra nesten hvilken som helst iPad få tilgang til mer enn 475 000 applikasjoner som er laget spesielt for å bli kjørt fra et nettbrett.

ipad-mini-retina

For alt dette, det er forståelig at på mindre enn 4 år er mer enn 170 millioner iPads solgt. Sikkert, de nye modellene vil bidra til å øke dette tallet, og Apple vet det, den har allerede en god del iPad-enheter klare til å sendes til butikker.

Neste mandag, i presentasjonen av Apples resultater, vil vi vite nøyaktig antall iPad-salg i dette siste kvartalet, men ifølge Appleinsider kan det nå 15 millioner enheter. Det er en veldig god figur, men det er nødvendig å huske at 9 millioner iPhone ble solgt på bare 3 dager. Uten tvil har Three Kings allerede denne julen stjernegaven til praktisk talt hvem som helst.

Og du, vil du gi bort eller kjøpe noe av det nye iPad Air eller iPad Mini Retina?