Apple hever prisen på iOS- og Mac-utviklingsprogrammer

Apple har diskret økt prisen på utviklingsprogrammer for iOS og Mac i noen land i Europa. Landene der prisen har økt er Storbritannia og Tyskland, kanskje på grunn av resultatet av valutasvingninger.

Utviklingsprogrammet iOS og Mac øker i pris

I Storbritannia og Tyskland har prisen på utviklingsprogrammet sett sin prisøkning. Når det gjelder Tyskland, er prisen som utviklingsprogrammet nå har opp til 99 euro i året, da det tidligere kostet 80 euro i året. Når det gjelder Storbritannia, er prisen lik, fordi prisen økte til £ 79 i året (litt over 100 euro) når den tidligere kostet £ 69 i året (ca. 88 euro).

eple-pris-utvikling-program-iOS-mac-2

Det er ikke klart om denne prisendringen skyldes valutasvingninger eller om denne prisøkningen vil nå andre land. Så langt har den bare sett prisøkningen i to land, holde prisen i USA på $ 99 den kostet i fjor.

Apple krever utviklingsprogrammer for utviklere å registrere seg, både for å utvikle applikasjoner for iOS og for Mac og dermed kunne distribuere applikasjoner gjennom butikkene sine. Hva det er ikke klart om denne prisøkningen vil føre til en forbedring av kvaliteten på tjenesten, med en slags ekstra for utvikleren. Siden de nye iPhone 6 og 6 Plus har kommet, har utviklerne en ekstra jobb å gjøre, siden de må ta hensyn til et større antall grensesnitt når de utvikler et iOS-spill eller -applikasjon.

Endringer i Apples prispolitikk

Apple har alltid vært kjent for å justere prisene på sine produkter i henhold til utenlandsk valuta i hvert land.. Det vanlige dessverre, i det minste som det skjer i Spania, er at hvis et produkt koster 150 dollar i USA, i Europa vil det koste 150 euro. Heldigvis har Apple vurdert å tilpasse prisen på produktene sine til hvert land.

eple-pris-utvikling-program-iOS-mac-3

På slutten av fjoråret justerte de i Cupertino prisene på produktene sine i Russland, på grunn av de “ekstreme” valutasvingningene som landet led. Den justerte også prisene på applikasjonene som ble solgt i den russiske App Store, og økte prisen med nesten 100%.

Også Apple kunngjorde i desember at de ville begynne å vurdere endringer i skattene den håndterer i europeiske app-butikker.. Til nå brukte Apple en standard momssats for alle land i Europa, men i år vil den begynne å beregne avgiftene basert på hvert opprinnelsesland, så kanskje applikasjonene til den spanske App Store kan øke i pris.

Prisene er fremdeles de samme i den spanske App Store, vi har ikke sett noen nyere endringer, men det er fortsatt tidlig å bekrefte at alt vil fortsette slik og kanskje de kommende ukene vil vi se en prisøkning på alle applikasjoner og spill i butikken Manzana. Nytt år, nye priser, slik at vi kunne definere Apples policy for dette nye året 2015, slik vi har lært takket være 9to5Mac.

Hva synes du om denne endringen i Apples prispolitikk? Tror du prisøkningen i utviklingsprogrammet vil påvirke utviklingen? Du kan legge igjen svarene i kommentarene.