Apple Integra Bluetooth 4.2 på iPhone 6, 6 Plus og iPad Air 2

Apple Integra Bluetooth 4.2 på iPhone 6, 6 Plus og iPad Air 2

Apple endrer vanligvis ikke de tekniske spesifikasjonene fra tidligere modeller av enhetene sine, men når det gjør det, gir det alltid det beste. Fra en gang mellom 9. september og i dag, Apple inkludert Bluetooth 4.2 på iPhone 6, iPhone 6s Plus og iPad Air 2.

Bluetooth 4.2 var allerede tilgjengelig på de nye iPhone 6s og iPhone 6s PlusOg mens sjette generasjon iPod Touch ble oppgradert til Bluetooth 4.1, har modellene iPad Air, iPad Mini 2 og iPhone 5s holdt seg på Bluetooth 4.0.

iPad Air 2

I tillegg er det verdt å merke seg at Apple også vil inkludere Bluetooth 4.2 i Magic Keyboard, i Magic Mouse 2 og i Magic Trackpad 2 til den nye iMac 4K.

Forbedringer i Bluetooth 4.2

Forbedringene i den nye versjonen 4.2 av Bluetooth er flere, nå er det opp til 2,5 ganger raskere og byr opp 10 ganger mer datakapasitet enn forgjengeren. Men også forbedrer personvern, sikkerhet og energieffektivitet.

specs

Det er fremdeles ukjent om det skyldes en firmwareoppdatering eller om Apple har endret maskinvaren i den nyproduserte iPhone 6 og iPad Air 2, sannsynligvis har Apple introdusert Bluetooth 4.2 via firmware.

Iphone 6

I det siste kunne ikke enheter med Bluetooth 1.0, 2.0 og 3.0 oppgraderes til nyere versjoner, men fra og med Bluetooth 4.0 er dette allerede mulig ved å bruke programvareoppdateringer. Noen kilder indikerer imidlertid at Bluetooth 4.2 trenger ny maskinvare.

Hva synes du om disse nyhetene? Uten tvil er det bra det Apple legger ikke igjen iPhone 6 og iPad Air 2 etter ankomsten av iPhone 6s, 6s Plus og iPad Pro (i november) til markedet.