Apple iPad er 3 år gammel. Gratulerer!

Denne uken er Apple-nettbrettet fylt 3 år. 3. april 2010 var dagen valgt av Apple for å lansere det revolusjonerende apparatet i USA. Til tross for innledende kritikk, har Apple siden utgivelsen solgt mer enn 200 millioner iPads.

Lanseringen av Apple og suksessen den har fått har gjort at alle merkevarer har lyst til å komme inn i nettbrettet. Vi har gått fra praktisk talt ingen slike enheter til å ha nettbrett av alle “former og farger”. Alle storheter har gitt ut sitt (Amazon, Google, Microsoft, Samsung), men ingen har vært noen steder i nærheten av suksessen til iPad.

IPad-en “Det blir eldre”

Som de påpekte i Europapress, var ikke iPad den første Tablett som ble lansert på markedet. Microsoft hadde en tavle-PC som, til tross for å beholde tastaturet, lignet veldig på nåværende nettbrett. Men Apple hadde den vellykkede opplevelsen av iPhone og iOS, som i 2010 allerede hadde millioner av brukere takket være iPhone.

Likevel, som vi så forleden, var det ikke lenge med kritikk. Hva om du ikke hadde et fysisk tastatur, hva om prisen din var ublu, hva hvis du ikke kunne åpne sider med Flash (mye mer moteriktig enn i dag)Hva om det ikke var multitasking og noen få andre ting. Og til tross for alt, klarte iPad å selge 300 000 enheter på sin første dag.

Evolusjonen av iPad på disse tre årene

I noen ting er 3 år ikke tid, men når vi snakker om teknologi, kan tre år virke som en evighet. Den originale iPad-enheten hadde ikke kamera eller gyroskop, hadde bare 256 MB RAM og hadde en 1 GHz A4-prosessor.

Et år senere ga Apple ut iPad 2, nærmere bestemt 2. mars 2011. Apple klarte å lage en mye tynnere og lettere enhet. Med en tykkelse på bare 8,8 mm var den tynnere selv enn iPhone 4. Selvfølgelig ble den også oppdatert internt, og fortsatte med å integrere en 900 MHz dual-core A5-prosessor, og med inkludering av en front- og bakkamera , selv om de er rettferdige, med den kvaliteten de har, er det som om de ikke hadde dem.

Et år etter at iPad 2 ble lansert, introduserte Apple iPad 3 i mars 2012. Denne nye versjonen var en stor endring på grunn av inkluderingen av den spektakulære Retina-skjermen. Unødvendig å si oppdaterte de også andre aspekter av maskinvaren, for eksempel prosessoren, en dual-core A5X og med en firekjerners GPU, nødvendig for å flytte den enorme oppløsningen på skjermen. RAM-minnet ble også utvidet til 1 GB og bakkameraet ble forbedret, noe som økte det til 5 megapiksler. Siden ingen er perfekt, var ikke den første nettbrettet med Retina-skjerm uten problemer. Mange brukere klaget over overoppheting av enheten.

Endelig kommer vi til den siste versjonen til dags dato. Apple overrasket alle ved å lansere iPad 4 bare 6 måneder etter lanseringen av iPad 3, i september 2012. Med denne versjonen benyttet Cupertino muligheten til å inkludere den nye Lightning-kontakten og forbedre prosessoren med en dual-core A6X til 1 , 4GHz og med en firekjerners GPU. Selvfølgelig hadde den fremdeles Retina-skjermen, men varmeproblemene ble løst, og den ble også brukt til å forbedre batterikapasiteten og legge til LTE-tilkoblingen.

Og rett etter å ha introdusert iPad 4 introduserte Apple det som nesten alle hevdet, dets 7-tommers nettbrett. IPad Mini dukket opp på scenen i oktober 2012. Den hadde en 7,9-tommers skjerm, A5-brikken. (det samme som iPad 2) forbedret, et frontkamera på 1,2 megapiksler, et bakkamera iSight med HD-videoopptak og LTE-kompatibilitet. Til tross for at iPad Mini så ut til å være lansert bare av presset den utøvde “verden” over Apple, ble det raskt en enorm kommersiell suksess, og solgte 3 millioner enheter den første helgen. Det var heller ikke uten kritikk på grunn av det “dårlig” maskinvare og fremfor alt ikke-inkludering av Retina-skjermen.

IPad-konkurranse

Han kommenterte det tidligere Apple iPad “Åpnet nedleggelsen” av nettbrettmarkedet for andre selskaper. Bare noen få måneder etter at Apple lanserte iPad, presenterte Samsung, den store rivalen innen telefoni, sin første Galaxy Tab. Det var en 7-tommers enhet som kjørte Android 2.2. Siden dette første Samsung-nettbrettet har store selskaper lansert enhetene sine med den hensikt å nedbryte kongen av nettbrett, men ingen har lyktes. alle “de store” de har et nettbrett (Som minimum) i markedet: Amazon med sin Kindle Fire, Google med Nexus 7 og 10, Microsoft med sin nylige Surface og Samsung med den nevnte Galaxy Tab.

Til tross for å ha økt konkurranse, fortsetter iPad å vokse og vokse. Hver nye modell selger mer enn modellen den erstatter. Markedsandelen har gått ned, men er fortsatt den høyeste av alle. Fortsatt bør ikke Apple stole på, ettersom konkurransen vokser og enhetene på markedet blir bedre og bedre. I 2010, og til og med i 2011, var nettbrettene som var på markedet veldig svake, nå har ting endret seg og vi kan allerede finne ganske akseptable alternativer til iPad og med en mye lavere pris enn Apple-nettbrettet.

Fremtiden til iPad

I begynnelsen av artikkelen ble det påpekt at Apple (uten å forringe det som allerede var på markedet) praktisk talt “Ble oppfunnet” nettbrettmarkedet for 3 år siden. For tiden har ting endret seg mye, det er flere og bedre konkurrenter, og til og med datamaskinprodusenter begynner å velge blandede enheter som samler det beste av nettbrett og fra stasjonære datamaskiner.

Det er fortsatt en lang vei å gå for iPad og mange markeder der den fremdeles kan lykkes. Apple er stadig mer til stede i utdanning og i næringslivet. Det forventes at nettbrettene, og nærmere bestemt iPad, vil bli stadig viktigere etter hvert som bruken blir normalisert og prisen blir justert. Tablettene har fortsatt mye å si.

Siden 2010 har Apple gitt ut 4 nettbrett. Hvis ryktene er sanne, vil det ikke ta oss en måned å se den femte. IPad 5 forventes å gjennomgå utvendig designendring (komme nærmere iPad Mini-design) og selvfølgelig de tilsvarende interne endringene som oppdaterer maskinvaren din. Vi vil se at Apple har forberedt oss på de kommende årene.

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!