Apple kan tillate bruk av “godkjente” virtuelle valutaer i apper

Utviklere vil kunne ta med virtuelle pengetransaksjoner i applikasjonene sine

I tillegg til offisielt å introdusere iOS 8 og OS X 10.10 Yosemite, Apple antydet muligheten for å kunne bruke virtuelle penger i applikasjoner i fremtiden ikke så langt unna. Til nå har det amerikanske selskapet ikke vært særlig disponert for å bruke denne typen betaling, men de ser ut til å ha ombestemt seg, noe som i stor grad letter utseendet til nye betalingsmåter på både iPhone og iPad.

Det amerikanske selskapet lanserte en oppdatering til AppStore-reglene å ta med en ny klausul for å tillate “godkjente” virtuelle valutaer i applikasjoner, så lenge den brukes i henhold til statlige og føderale lover fra de landene der applikasjonene fungerer.

bitcoin-ios8

Utvilsomt er dette tiltaket som er tatt av Apple veldig interessant, spesielt med tanke på at selskapet inntil nylig eliminert og nektet å godkjenne applikasjoner som promoterer denne typen virtuell valuta, det vil si populære bitcoin.

Alt ser ut til å indikere at Apple vil støtte Bitcoin-applikasjoner

Uten å gå lenger, ba Apple i fjor utviklere av private meldingsapplikasjoner som Gliph om å fjerne sendingfunksjonen til Bitcoin hvis de ikke ville forsvinne fra App Store. Dette er ikke første gang det har bedt utviklerne gjøre lignende endringer i applikasjonene sine, og hevder det ikke lovlig på alle steder der appen er tilgjengelig, og overholdt derfor ikke retningslinjene til App Store.

Men nå ser alt ut til å indikere det Apple vil støtte Bitcoin-applikasjoner med iOS 8, og det er at selv om de ennå ikke offisielt har kunngjort det, vil endring av reglene App Store som vi har snakket om ser ut til å indikere at selskapet endelig vil åpne sine dører for Bitcoin.

appstore

Bitcoin-standardene har blitt bedre de siste månedene

Hvis det er en ting vi bør trekke frem, er det i noen måneder Bitcoin-regelverket er endret og forbedret. Disse endringene kunne ha vært avgjørende for at Apple skulle endre sin måte å tenke på.

I henhold til hva de kommenterer MacRumors, kan selskapets fornyede politikk markere en før og etter på spørsmålet om virtuelle valutaer eller Bitcoin.

Hva synes du om Bitcoin? Tror du at bruken av den kan avgjøre seg blant brukerne, eller at den ikke vil lykkes?