contadores Skip to content

Apple kan tillate bruk av Siri uten Internett-tilkobling

Kvinne som snakker med Siri

Har det noen gang skjedd med deg? “Hey Siri, slå av Wi-Fi” … og etter en stund “Hey Siri, slå på Wi-Fi.” Oops! Siri er ikke tilgjengelig uten Internett-tilkobling.

Heldigvis kan dette endre seg ganske snart. Apple planlegger forbedre brukervennligheten til Siri ved å legge til en frakoblet modus. På denne måten vil ikke den virtuelle iOS-assistenten kreve bruk av servere for stemmegjenkjenning eller utførelse av funksjonene.

Det kan interessere deg | De 10 mest nyttige funksjonene Siri vil gjøre for deg

Siri vil jobbe uten internettforbindelse i ikke så fjern fremtid

I utgangspunktet er måten Siri fungerer på ved å lytte til en brukers stemmekommandoer og sende anonyme data til Apples servere. Først, konverterer lyden til tekst, tolker deretter kommandoen, sender den til serverne og kjører den tilbake på iPhone, iPad eller Mac.

Siri-anerkjennelsesprosessen er veldig kompleks og veldig intens. Derfor trenger assistenten å sende informasjon til Apples servere for å samle inn data, siden den ikke er i stand til å gjøre det direkte på en iPhone.

Av denne grunn må Siri stadig ha en internettforbindelse. Det eneste som kjører direkte på enheten er “Hey Siri” -funksjonaliteten. Men en ny Apple-patent antyder at selskapet planlegger behandle transkripsjon av tale til tekst direkte på enheten.

For å gjøre denne nyttige funksjonen, trenger Apple å innlemme en serie moduler i systemet for å håndtere digitale oppgaver av veiviseren uten å bruke Internett-tilkoblingen. Modulene vil inneholde elementer av talesyntese, dialogbehandling, fonetisk konvertering og naturlig språkbehandling.

På denne måten kunne Siri utføre alle stemmekommandoer som blir bedt om av brukeren uten å være koblet til nettverket. Så lenge oppgaven naturligvis ikke innebærer å søke etter informasjon på nettet. Så det ville være veldig nyttig i tilfeller som å åpne applikasjoner, aktivere Wi-Fi-tilkobling, ringe, legge til hendelser i kalenderen, aktivere hjemmeautomatiseringsfunksjoner og en lang osv.

Spor | Apple Insider