Apple kjøper oppstart Drive.ai, et selskap med fokus på autonom kjøring

Apple Car har gått gjennom mange faser og den såkalte Prosjekt Titan har blitt omdefinert til bli en slags autonom kjøretøysprogramvare. Apple er ikke det eneste teknologiselskapet som jobber på dette feltet, og selv om det til tider har vært spekulasjoner med kanselleringen av prosjektet, ser det ut til at selskapet fortsetter å strebe og ikke gir opp.

Som bekreftet av eget selskap overfor Axios-miljøet, Apple har kjøpt Drive.ai, en selvkjørende oppstart som ble verdsatt til 200 millioner dollar og som Apple ser ut til å ha betalt for rundt 77 millioner. Men ikke bare denne teknologien vil bli integrert i Prosjekt Titan siden Apple også har ansatt dusinvis av Drive.ai-ingeniører.

Apples neste trinn i autonom kjøring

Dette er en ganske viktig avtale siden det på den ene siden kan bekreftes at Apple ikke har forsømt sitt autonome kjøreprosjekt og på den andre siden Drive.ai teknologi og ansatte vil begynne å jobbe for Apple i Cupertino med et øye på perfeksjonen av systemet ditt.

Tilsynelatende var det flere teknologigiganter som var interessert i å anskaffe Drive.ai siden eierne deres hadde prøvd å selge selskapet siden februar i fjor. Apple har fått forbedre tilbudet til konkurrentene for å få all teknologi og menneskelig personell til oppstarten.

Dette er gode nyheter for Apples virksomhet da de har et selskap som hadde gjort betydelig fremgang. Selskapet hadde noen kontrakter der det for eksempel ble gjennomført passasjeroverføringer med sine autonome kjøretøy bilene deres fraktet arbeiderne i en forretningspark i Frisco, Texas.

Apple fortsetter med sin strategi om å kjøpe selskaper som ikke akkurat er nye, i det siste mange av disse teknologiene har endt opp med å bli integrert i enhetene fra selskapet, noe som også kan skje med Drive.ai-teknologien.