contadores Skip to content

Apple korrigerer feilen “1. januar 1970”

De siste dagene har Internett blitt fylt med innlegg om feil 1. januar 1970, siden mange enheter sluttet å fungere da denne datoen ble satt på enheter med iOS og en 64-bits prosessor fra eplefirmaet.

Vi gjentok denne feilen, og vi fortalte alt vi visste om den: “den etterlater den helt ubrukelig og uten mulighet for å gjenopprette den.” På det tidspunktet vi snakket med deg om Apple-buggen, hadde den ikke blitt uttalt, i dag forteller vi deg hva Apple har sagt om denne feilen og når du planlegger å rette det, ikke gå glipp av det!

iPad-Air-2-y-iPhone-61

Det kan interessere deg | Apple Pay kommer til Kina og Frankrike denne uken i slutten av 2016

Apple har gjenkjent feilen fra 1970

Det bitt eplefirmaet har offisielt anerkjent feilen fra datoen “1970” som påvirker 64-biters iPhone, iPad og iPod Touch. Til tross for at det offisielle støttedokumentet ikke identifiserer noen korreksjon på denne feilen, har Apple sagt at det er en fremtid iOS-programvareoppdatering vil komme for å forhindre denne feilen i fremtiden.

Å manuelt endre datoen for en iOS-enhet til 1. januar 1970 resulterer i en uendelig omstartsløyfe noe som effektivt gjør enheten ubrukelig. Selv ikke gjenopprette gjennom iTunes i DFU-modus klarte vi å fikse denne feilen.

IPhone 6s, den mest søkte Google-enheten i 2015.

Apple har ikke gitt en grunn til feilen, men YouTube-innholdsskapere og utvikler Tom Scott har spekulert i at det å endre datoen i nærheten 1. januar 1970 som er 0 på Unix-tid Det kan føre til et bufferoverløp. Dette vil føre til at informasjonen lastes med lavere hastighet enn den behandles, slik at enheten vil gå inn i en kontinuerlig stoppsyklus, av denne grunn kan den ikke startes på nytt.

I følge Scott ville iOS håndtere dette problemet ved å returnere det maksimale negative heltallet, en dato som er 20 ganger lenger enn universet forventes å vare. Størrelse som iOS kanskje ikke kan håndtere og forårsaker et krasj av enheten.

Bug gjør iPhone eller iPad ubrukelig.

Ikke bare Tom Scott har snakket om feilen

En tysk side har delt en video som viser at åpning av en iPhone og tilbakestilling av batteriet kan løse problemet, men denne metoden vil skade enheten din og annullere garantien hvis du gjør det feil (selv om Apple bemerker at du har tuklet med iPhone manuelt, blir garantien ugyldig). Så vi konkluderer med at det beste alternativet vil være å gå til en Apple Store i nærheten eller kontakte Apple support (online eller via telefon).

Tom Scott Video

Hvis du er nysgjerrig på hvordan programmereren forklarer feilen, her er videoen din.

Som kommentert på MacRumors, iOS på et Unix-basert operativsystem, og Unix-tid starter klokken 00:00:00 UTC som tilsvarer 1. januar 1970. Apple lar deg ikke endre manuelt til en tidligere dato til dette, muligens å prøve å forutse denne feilen. Endring av datoen til eller før mai 1970 oppstår imidlertid fortsatt på 64-biters enheter.

Bug gjør iPhone eller iPad ubrukelig.

Har denne feilen oppstått for deg? Tror du Apple vil klare å fikse feilen på de enhetene som har kommet inn i omstart loopen?