Apple kunne ha solgt 55,3 millioner iPhone i løpet av det siste kvartalet

Apple kunne igjen slå alle iPhone-salgsrekorder i et kvarter

Apple er et enormt medieselskap, så mye er klart. Cupertino-selskapet vil kunngjøre resultatene for det siste kvartalet neste uke, men hvordan kan det være ellers, har flertallet av analyse- og markedsundersøkelsesfirmaene allerede publisert prognosene.

Fortune har publisert sin vanlige analyse av spådommene til de viktigste selskapene i markedet. Dette mediet lager en tabell med spådommer om 44 analytikere av selskaper. Kommer de alle sammen? Hva sa de?

Antallet solgte iPhone kan være rundt 55 millioner enheter, ifølge analytikere

Som sagt studerte magasinet spådommer fra 44 analytikere, 27 fagpersoner og 17 amatører. Konsensus av disse 44 fagpersonene kan sies å være rundt 55,3 millioner enheter iPhone solgte det siste kvartalet, noe som vil bety en økning på 16% sammenlignet med samme kvartal i fjor.

salg-iphone-formue

Det ser ut til at alle eksperter er enige om at antallet oppnådd av Apple-smarttelefonen i noen av dens versjoner vil være ganske høye. Vi vet allerede at fellessalget til iPhone 5s og iPhone 5c klarte å knekke alle salgsrekorder i sin første helg. Hvis vi tilfører et konstant søl av salg og presset til høytiden, kan vi anta at salgstallene for iPhone vil være ganske viktige.

Blant de forskjellige analytikerne som har gitt sine spådommer til Fortune, har vi, som vi nevnte før, analytikere som tilhører en eller annen institusjon og andre uavhengige. Som vanlig har uavhengige analytikere en tendens til å være mer optimistiske enn institusjonelle analytikere, selv om denne gangen gapet mellom de to er smalere enn noen gang.

sales-iphone-fortune-tabell

Institusjonelle analytikere har publisert en prognose på 54,1 millioner solgte iPhone i løpet av det siste kvartalet, mens data fra uavhengige analytikere er 57,1 millioner. Hvis prediksjonen er oppfylt, vil den være en Apples nye plate.

På den annen side antyder dataene som CIRP publiserer om kjøpevaner for forbrukere at de nye iPad-ene har en veldig god mottakelse. Som forklart i 9to5mac, mellom iPad Air og iPad mini Retina representerer 57% av iPad-salgettil tross for at de er dyrere enn eldre modeller.

Hva tror du? Tror du iPhone 5s og iPhone 5c har blitt så godt mottatt at de brøt Apples salgsrekord på et kvarter? Fortell oss dine inntrykk!