Apple kunne starte ny internettjeneste og app på WWDC

I et notat til investorene sist torsdag, sa analytiker Katy Huberty ved Morgan Stanley at Cupertino-selskapet kunne debutere nye internettbaserte tjenester, samt en “morder app”Før utgangen av året.

Huberty sa at Apple kan komme med en overraskelsesmelding i juni under den kommende World Developers Conference (WWDC) angående en ny type internettjeneste. Denne tjenesten kan være relatert til strømming av musikk, og et mobilt betalingssystem kan også kunngjøre den. Analytikeren fortsatte med å si at Apples sjef for internettjenester Eddy Cue jobber for å forbedre eksisterende tjenester, men samtidig har han tenkt å sette i gang nye initiativer.

“Vi tror at Apple kan belaste både utviklere og brukere for noen av disse nye tjenestene, noe som kan øke Apples årlige inntektsstrøm og bidra til bedre inntjening av den enorme brukerbasen.” Huberty kommenterer og legger til: “Apple kan for eksempel tilby en streamingtjeneste for musikk ved hjelp av en freemium-modell.”

Analytiker Katy Huberty er veldig optimistisk når det gjelder Apples neste trekk

Analytikeren bemerket også den nylige ansettelsen av Kevin Lynch, en person som tidligere har administrert abonnementsbaserte tjenester og utviklingen av trådløse enheter hos Adobe. For henne kan denne ansettelsen være et tegn til at et nytt prosjekt relatert til Internett kunne være i ferd med å bli kunngjort i Cupertino.

En av ryktene som har rammet høyest de siste ukene, er at Apple kanskje jobber med en nettradiotjeneste. Prosjektet har blitt kalt iRadio, selv om det ser ut uenigheter mellom selskapet og innholdseiere kan redusere ankomsten av tjenesten. Uansett hevdet en rapport i forrige uke at Apple var i nærheten av å signere en avtale med Warner Music og Universal Music Group, selv om det fortsatt ikke er noen offisiell kunngjøring om det.

Gjennom hele året forventer Huberty at Apple vil øke overskuddet takket være debuten til iPhone 5S, sammen med en billigere modell. I tillegg til distribusjon av terminalene av store telefonselskaper som NTT Docomo eller China Mobile.

Henviser til “morder app”Nevnt av Huberty, mener det kan ha sammenheng med mobilbetalinger. I følge analytikeren har Apple allerede fått en fot innen dette feltet med Passbook, og kanskje i år vil den bli forsterket. I følge henne kunne iPhone 5S forbedre denne teknologien og være en av hovedattraksjonene i den nye enheten til selskapet.

Det er ingen tvil om at analytikeren er veldig optimistisk med hensyn til Apple’s fremtid og virkelig tror at de i Cupertino jobber veldig hardt for å presentere viktige nyheter gjennom hele året. Månedens gang vil gi eller ta bort grunnen, men selvfølgelig vil vi gjerne at det skal være slik og at Apple overrasker i 2013.

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!