contadores Skip to content

Apple kunne starte uavhengig app for iTunes Radio på iOS 8

Apple ville prøve å gi mer prominens og øke synligheten til iTunes Radio ved å lage en egen app

Etter flere år med rykter og spekulasjoner ga Apple ut iTunes Radio, din egen streamingtjeneste. Til tross for at mange land ennå ikke har klart å teste tjenesten (Spania blant dem), forventes iTunes Radio å nå de fleste deler av verden før utgangen av dette året, muligens takket være iOS8.

Apple bestemte seg for å integrere iTunes Radio i iOS Music-appen, et trekk som ikke overbeviste alle like. Nå ser det ut til at selskapet ville søke gi tjenesten mye mer fremtredende ved å lage en uavhengig og eksklusiv applikasjon Den ville bli plassert på startskjermen til neste iOS 8. Som en frittstående applikasjon kunne brukere få tilgang til iTunes Radio raskere og, psykologisk sett, plassere den i samme høyde som andre apper i sjangeren som Spotify eller Pandora.

Apple starter imidlertid fra en posisjon med åpenbar fordel i forhold til andre lignende tjenester, siden brukerne kan ha en mye mer direkte førstekontakt ved å forhåndsinstallere den på alle versjoner av iOS. Når det gjelder Det uavhengige appgrensesnittet sies å være tilnærmet identisk som vi finner i Music-appen, og ikonet ville være det som Apple allerede ga ut i hovednotatet og senere på nettstedet.

itunes-radio-ios-7

Mark Gruman, med en upåklagelig post i forhold til Apple-ryktene, har forklart hvordan applikasjonen ville fungere:

“Driften av iTunes Radio vil være lik den du finner i Music-appen i iOS 7. Brukere vil kunne bla gjennom historien, kjøpe sanger, finne radiostasjoner eller lage sine egne basert på sanger, artister eller album. ”

Apple planla først å starte iTunes Radio som et frittstående program.

Apples planer om å lansere iTunes Radio som en frittstående applikasjon er ikke nye, men for mange år siden integreringen av tjenesten med iOS 6 var planlagt, men forhandlinger med plateselskaper gjorde ikke dette mulig.

itunes-radio-ios-7

Som vi ser i iPhoneHacks, har imidlertid Apple klart å posisjonere iTunes Radio som den tredje mest brukte streamingmusiktjenesten i USA, bak Pandora og iHeartRadio. Kanskje med denne mulige manøveren i iOS 8, vil Apple kunne nå enda flere brukere som ikke vet om eksistensen av nevnte funksjon.