Apple kutter avstander til Samsung i følge IDC

I dag har vi møtt en ny rapport fra forskningsfirmaet IDC hvor det viser at “Mobilspill” Det kommer praktisk talt til en episk kamp om overherredømme mellom Apple og Samsung. Kombinert salg av bærbare datamaskiner, stasjonære nettbrett og smarttelefoner økte til 378 millioner enheter i fjerde kvartal 2012, og representerer 168 milliarder dollar i kvartalsomsetningen.

Apple nærmer seg salg til Samsung

Det er et av de spesielle punktene i denne rapporten som har vakt vår interesse: takket være “Skuffende” (merk sarkasme) iPhone 5 og al “dyrt” iPad Mini, Apple lukket gapet med den sørkoreanske giganten, etter å ha fått 20,3% andel sammenlignet med 21,2% fra hans rival.

Og selvfølgelig, ved å begrense analysen til bare oppnådde inntekter, har Apples høye margin gjort det mulig for Cupertino å være markedsledere med en andel på 30,7% av markedsinntektene sammenlignet med 20,4% av koreanerne.

Med andre ord, nesten en av hver $ 3 som ble brukt på stasjonære datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett i løpet av det siste kvartalet 2012 gikk til Apple, mens Samsung tjente $ 1 av $ 5.

I følge dataene fra IDCGlobalt salg av tilkoblede smarte enheter i 2012 økte med 29,1% sammenlignet med 2011, stort sett takket være 78,4% vekst i nettbrettkategorien, der Apple iPad tydeligvis er ledende innen marked.

Salg av nettbrett i 2012 oversteg 128 millioner enheter, med totalt salg av tilkoblede enheter (bærbare datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner) når en verdi på 576.900 millioner dollar.

I mellomtiden fortsetter PC-markedet på en nedadgående spiral.

Forskningsfirmaet, kjent for sine ville spådommer for fremtidige år, sier at nettbrettomsetning kan overgå desktop PCer i 2013 og bærbare datamaskiner i 2014.

Tatt i betraktning at iPad er ledende på dette markedet, Apple ville være den mest fordelene hvis estimatene av IDC De viser seg å være realistiske. Verdensomspennende, IDC Salget av stasjonære datamaskiner forventes å falle 4,3% i år, med den bærbare PC-kategorien fortsatt på 0,9%.

Og ser på krystallkulen hans, IDC konkluderer med at markedet for smarte enheter vil nå 2,2 milliarder solgte enheter i 2017 med en svimlende omsetning på $ 814,3 milliarder dollar, primært drevet av “Det enorme potensialet i fremvoksende markeder” som India og Kina.

Tablettene kunne nå et nytt maksimum på 190 millioner solgte enheter i 2013, med en årlig vekst på 48,7%. Smarttelefonmarkedet synker og det anslås at det vil vokse 27,2% for å nå 918,5 millioner enheter i år.

Et annet interessant faktum å trekke frem fra rapporten: bare i juleferieperioden 2012 ble 378 millioner enheter solgt, med en samlet verdi på over 168 milliarder dollar. Dette betyr at 30,7% andel av fordelene som IDC anslag for Apple vil anta en inntekt på 51.580 millioner dollar mellom MacBook, iPhone og iPad som ble solgt i 4. kvartal 2012.

Spesielt ble Apples omsetninger omsatt for 54,5 milliarder dollar i fjerde kvartal.

Gene Munsteranalytiker Piper Jaffray, påpekte i dag at vi ikke skulle vente ingen større Apple-utgivelse før i juni, når iPhone 5S blir utgitt. På sin side har han sagt at Apples inntekter i andre kvartal i år vil falle under Wall Street sine spådommer.

Det ble også rapportert i går at investorene forventer en rekordinntekt i Apples juni-kvartal, men også et lavere overskudd på grunn av lavere marginer på alle produkter introdusert de siste 6 månedene.

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!