free estadisticas Saltar al contenido

Apple lanserer den tredje betaen av iOS 13.5 for å støtte eksponeringsvarsler

abril 29, 2020

Nei, det er ikke en skrivefeil. Apple har nettopp gitt ut den tredje betaen av iOS 13.5 som en videreføring av arbeidet som er gjort på iOS 13.4.5-betas. Årsaken til denne endringen er funnet i COVID-19 Exposure Notifications API, prosjektet som Google og Apple i fellesskap utvikler.

iOS 13.5 har en API-endring som krever en ny SDK

beta iOS 13.5

iOS 13.5 og eksponeringsvarsler bruker et API som er nødvendig for å bygge apper for å bekjempe coronavirus. Xcode 11.5 har en ny versjon av iOS SDK nødvendig for å kunne jobbe med det APIDerfor ser vi et hopp fra iOS 13.4.5 til iOS 13.5. Dette er grunnen til at vi av de to foregående betaene går videre til den tredje av denne nye versjonen.

Apple ser ut til å sette fart på arbeidet med dette prosjektet, sannsynligvis for å gjøre verktøyene tilgjengelige for utviklere så snart som mulig. Utgivelsen av iOS 13.5 og tilsvarende på iPadOS er planlagt til midten av mai, så det kan være to eller tre tilleggsversjoner.

Dette initiativet er ikke obligatorisk, og hver bruker må gi sin eksplisitte tillatelse til å delta i det. Begge selskapene delte detaljer om personvern og sikkerhet av systemet, som skiller seg ut:

iOS 13.5 eksponeringsvarsler

Hver bruker MÅ eksplisitt velge å legge inn programmet, aktivere i appen sin eksplisitte tillatelse til det. Og du kan trekke deg fra det når som helst. Verken Apple eller Google eller noen andre kan aktivere dette uten eksplisitt samtykke fra brukeren.

Systemet samler ikke posisjonsdata fra telefonen, og deler det ikke med andre enheter, heller ikke med selskaper. Brukeren kontrollerer til enhver tid informasjonen han vil dele, og om han vil gjøre det.

Apple og Google forbedrer COVID-19 eksponeringsvarslingssystem: dette er alt du trenger å vite

iOS 13.4.5 og nå integrerer iOS 13.5, i tillegg andre forbedringer av operativsystemet. Blant forbedringene finner vi muligheten for å dele Apple Music-sanger på Instagram-historier. Og de fjerner også et par bugs relatert til Mail.

del
   
         Apple lanserer den tredje betaen av iOS 13.5 for å støtte eksponeringsvarsler