Apple lar utviklere overføre eierskap til appene sine

10. juni har vært en dag full av overraskelser og nyheter for elskere av eplebransjen. Apple har vist verden hvordan det nye operativsystemet iOS 7 vil se ut og som har overskygget andre nyheter. Blant dem er det en som har gått nesten upåaktet hen: lanseringen av en ny funksjon for å overføre apper mellom utviklere, som har blitt døpt som appoverføring.

Nå kan applikasjoner overføres fra en utvikler til en annen innen iTunes Connect, for eksempel ved et oppkjøp eller etter at en distribusjonsavtale utløper. Overføring av eierforhold til nevnte applikasjon påvirker ikke på noen måte tilgjengeligheten i App Store, så vel som rangeringer og kommentarer. Kundene vil fortsette å ha tilgang til alle tilgjengelige oppdateringer til applikasjonen som normalt.

Apple lanserer ny iTunes Connect-funksjon som lar utviklere overføre eierskap til appene sine til andre utviklere

Hvis du er en utvikler og ønsker å overføre eierskap til en app til en annen utvikler (eller en annen utviklerkonto), kan du gå til Apps Sammendrag-siden i App Management-modulen i iTunes Connect og klikke på Transfer App. Sørg for at :

  • Kontoen din er aktiv.
  • Du har godtatt den nyeste versjonen av kontraktene dine.
  • Søknaden din har minst en godkjent versjon.
  • Søknaden din er i: klar for salg, ugyldig binær, avvist, utvikler avvist eller utvikler fjernet fra salgsstatus.
  • Ethvert tilknyttet kjøp blir funnet: klar til å sende inn, klar for salg, avvist, utvikler trukket eller godkjent.
  • Du kjenner Apple-IDen til mottakermaskinen så vel som din egen ID.

app-overføring

Apple melder det bare teamagenter kan igangsette eller godta en overføring av applikasjoner. For å lette oppgaven for utviklere som er interessert i dette nye alternativet, er det publisert en videoopplæring og flere ofte stilte spørsmål med svarene sine for å avklare ulike tvil som utviklerne kan ha.

En annen nyhet er iAd Workbench, som lar utviklere lage, administrere og optimalisere reklamekampanjer i iOS-applikasjoner.

Nå kan du bruke iAd Workbench til å lage, administrere og optimalisere kampanjekampanjene dine i iOS-applikasjonene dine. iAd Workbenck støtter promotering av applikasjoner som er tilgjengelige i US App Store. Det er også mulig å generere inntekter ved å aktivere iAd-applikasjoner og tilby den beste opplevelsen for iOS-brukere.

Som kollegene fra iPhone i Canada forteller oss, ga Apple 10. juni ut betaen til iOS 7 for utviklere for at de skulle teste dette nye operativsystemet på iPhone og iPod Touch, og derfor gikk denne nyheten litt upåaktet hen, selv om det viser seg veldig interessant for alle menneskene som deltar i utviklingen av App Store.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner på begynnelsen av den. Tusen takk!