Apple leder markedet for salg og leie av filmer og online serier i USA

I dag forventes Apple å ta aksjer og presentere resultatregnskapet for første kvartal 2013. Apples fortjeneste forventes å falle for første gang det siste tiåret, og alle venter på hvilken innvirkning dette kan ha på verdien. av selskapets aksjer på børsen.

Samtidig som dette skjer har forskjellige rapporter dukket opp, noe som sikrer at Apple fortsetter å være ledende innen forskjellige virksomheter. For noen timer siden kommenterte vi at Apple forventet å rapportere en ny iPad-salgsrekord i løpet av de neste timene, og nå har vi også funnet en rapport som sier at Apple fortsetter å lede salg og utleie av online videoinnhold, både serier og filmer, i alle fall i USA.

Rapporten gjør det klart at Apple fremdeles opprettholder en markedsandel på 67% for TV-serier og 65% i filmbransjen. De nærmeste konkurrentene er Xbox Video og Amazon med en tilstedeværelse på rundt 10% av markedet hver, veldig langt fra Apple.

I utleievirksomheten er ikke forskjellen så stor. Fortsatt beholder Apple 45% av det totale leiebilmarkedet, mens Amazon rangerer nummer to med bare 18% andel.

Det er ikke tvil at Apple har kunnet dra full nytte av hele økosystemet som er skapt med sine produkter og sine forskjellige bransjer. iTunes er sentrum i hele universet av Apple-enheter, og takket være det enkle å kjøpe innhold fra enheter som iPad, iPhone, iPod touch eller til og med Mac- og PC-maskiner, fortsetter selskapet å ha en viktig fordel i denne bransjen sammenlignet med resten av konkurrenter som i økende grad gjør seriøse spill.

Abonnementstjenester som Netflix eller on-demand innhold fra amerikanske kabeloperatører er ikke inkludert i denne OD-studien. Fortsatt mener tidligere studier at hvis denne typen tjenester ble inkludert, ville markedsandelen bli redusert med 5%, et tall som fremdeles vil sette Cupertino-selskapet som ledende innen utleievirksomheten innen film og TV-serier. TV, kort sagt, i online videobransjen.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Tusen takk!