Apple ligger på 5. plass i Kinas voksende smarttelefonmarked

På tre ganger så stor størrelse som USAs marked, har Kina blitt et av de viktigste markedene i smarttelefonindustrien, og Apples iPhone er blitt den femte mest solgte smarttelefonen i landet.

IPhone er allerede 5. plass i salg i det kinesiske markedet

I første kvartal 2013 var Apples iPhone-salg nok til å fange 8% av det kinesiske smarttelefonmarkedet, ifølge en ny analyse fra Canalys. Apple hadde falt til sjetteplass i Kina i løpet av tredje og fjerde kvartal i fjor, men stadig mer aggressiv prissettingstaktikk økte salget fra forrige kvartal.

Apple er fremdeles langt fra sin store rival i dette landet. Samsung har forsterket sin allerede sterke posisjon i Kina det siste kvartalet, øke deltakelsen fra 17,7% til 20%.

Yulong Computer, Huawei og Lenovo er de andre smarttelefonprodusentene som er foran Apple, men bak Samsung. Apple og den koreanske rivalen var de eneste to utenlandske selskapene som klarte å snike seg inn blant de ti smarttelefonleverandørene i Kina. Innenlandske produsenter stod for om lag 68% av salget av smarttelefoner i Kina.

Med 82 millioner smarttelefoner solgt i det siste kvartalet, er Kina nå langt verdens største marked for disse enhetene. Når det gjelder absolutte tall, er det kinesiske markedet tre ganger større enn USA, hvor 27 millioner enheter ble solgt i samme kvartal. Den relative svakheten når det gjelder kjøpekraften til den gjennomsnittlige kinesiske forbrukeren, betyr imidlertid at markedet er mer åpent for lave kostnadsterminaler.

iphone-low-cost-red.jpg

Gitt sin tendens til å tilby et bredt spekter av smarttelefoner som dekker fra laveste rekkevidde til høyeste sortiment, gjør Samsung det veldig bra i det kinesiske markedet, noe som fremgår av sin solide posisjon til tross for sin status som utlending.

Apple har i mellomtiden sett det vokse sterkere i dette markedet de siste kvartalene, til tross for noen kulturelle hindringer underveis. Det antas at Apple forbereder seg på å debutere sin iPhone hos landets største telekommunikasjonsselskap. Mange observatører er imidlertid ikke sikre på suksessen iPhone-produsenten kan ha i dette landet hvis den ikke lanserer en billigere versjon av smarttelefonen.

Som forklart i dag på AppleInsider, vokste Kinas smarttelefonmarked med 156% i en kvartalsvis sammenligning året før. Hvert av de siste fem kvartalene har det kinesiske markedet utvidet seg 100% fra år til år. Kina overgikk USA bedre når det gjelder iOS- og Android-aktiveringer i februar.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!