Apple løsner forholdet til en produsent som brukte mindreårige

I løpet av de siste årene har Apple (og andre selskaper) blitt mye kritisert for å flytte produksjonsprosesser til land som Kina, der lovgivning gjør at produksjonen av enheter kan være mye billigere på grunn av dårlig beskyttelse for ansatte og at de i noen tilfeller blir praktisk behandlet som om de var slaver.

I cirka tre år har Apple forsøkt å være mer gjennomsiktig med staten arbeidstakerne i selskapene de samarbeider med er lokalisert for å få sin produksjon fremover. Apple har lovet verden å gjøre regelmessige inspeksjoner av fabrikkene der produktene deres er laget, og å gjøre så mye som mulig for selskaper å oppfylle en rekke krav for å verdig arbeid i kinesiske fabrikker.

Apple bryter forholdet til en av forretningspartnerne sine ved å oppdage at de brukte mindreårige i fabrikkene sine

Cupertino-selskapet kunngjorde nylig at de har brutt sine forretningsforhold til Faith Pingzhou Electronics Co., Ltd (PZ), nettopp på grunn av utnyttelse av mindreårige arbeidere. Ifølge Apple reviderte selskapet dette selskapet i januar 2012, og etter å ha oppdaget opptil 74 tilfeller av arbeidere under 16 år, bestemte det seg for å avbryte forholdet umiddelbart.

PZ var selskapet som hadde ansvaret for å produsere en standardkomponent som mange andre selskaper bruker. Apple fortsatte å undersøke og fant ut at den skyldige i hele denne saken var arbeidsbyrået Quanshun, siden de hadde ansvaret for å levere barna til PZ, etter å ha forfalsket papirene sammen med foreldrene, slik at selskapet trodde de var i lovlig alder for å jobbe.

Apple rapporterte selvfølgelig saken til provinsregjeringen, og byrået ble dømt til en bot og en suspensjon av virksomhetslisensen. Videre ble barna returnert til foreldrene.

I følge rapporten publisert av Apple, har de gjennomført 393 tilsyn på alle nivåer i forsyningskjeden, noe som direkte berører mer enn 1,5 millioner arbeidere som er dedikert til å sette sammen Apple-enheter og produsere de forskjellige komponentene.

Selvfølgelig kunne Apple prøve å produsere produktene sine i land der arbeidernes rettigheter ble opprettholdt og utnyttelse ikke blir berørt like ofte, men det er fremdeles godt å vite at Cupertino-selskapet bryr seg om sine arbeidere, selv om de er ansatte i Forretningspartnere.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | iPhone i Canada