Apple mister appell blant yngre

Tror du at iPhone, iPad og iPod Touch er enheter som unge forelsker seg i? Hva om jeg fortalte deg at en fersk rapport sikrer at Apple-produkter nye generasjoner liker dem ikke lenger?

Slik er det også. Tilsynelatende er selskapet til det bitte eplet mister populariteten blant amerikanske tenåringer, ifølge markedsføringsbyrået Buzz Marketing Group. I følge analytikerne til dette byrået, forsikrer guttene og jentene dem om at Apple er ferdig.

De er også raske med å si at Apple har gjort en god jobb de siste årene, men at tenåringer er det for underlagt fads Og akkurat nå har ikke det kaliforniske selskapet alle sammen. Enhetene som vekker lidenskaper nå i instituttene, er Microsoft Surface-nettbrett og Nexus Galaxy-serien.

Jeg vil ikke være den som bagatelliserer denne rapporten, men i salg kan det ikke sies at Surface lykkes. I alle fall viser en fersk undersøkelse utført av Smarty Pants at 67 prosent av tenårene har penger de vil ha en iPhone som sitt neste kjøp, sammenlignet med 22 prosent som valgte en Samsung-smarttelefon.

Disse prosentene er alarmerende for Apple, som inntil nylig dominerte nesten alle preferansene av unge mennesker. Hva kunne ha skjedd?

Først av alt, de nylige problemene med Siri, antennene eller kartene over iOS 6. I tillegg er det mangelen på kompatibilitet med noen viktige ting for tenåringer, for eksempel overføring av filer via Bluetooth, tilstedeværelsen av Flash i nettlesere eller vanskeligheten med å sette filer gjennom et SD-kort.

I tillegg har konkurransen vunnet millioner av dollar i markedsføringskampanjer for yngre mennesker, som Apple gjorde på sin dag. Den voksende disenchantment av tenåringer med epleprodukter kan være en konsekvens av alle disse faktorene.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | Electronist