Apple Music vs. Spotify: Streamingskrigen har blitt mer interessant

Apple Music vs. Spotify: Streamingskrigen har blitt mer interessant

Siden Spotify ble født for ni år siden (ja, ni), til tjeneste for streaming Musikk har kommet ut av flere konkurrenter, men få har forårsaket en slik oppstuss og har vært like relevant som den som ble presentert i år: Apple Music.

Inntil nå så det ut til at ingen av de Spotify-lignende plattformene som hadde blitt omtalt, tok produktet sitt så alvorlig som Apple Music har gjort. Ikke bare på grunn av all oppmerksomheten han hadde lagt på presentasjonen hans måneder før den dukket opp, men også fordi det ser sluttresultatet, det er tydelig at Tim Cooks selskap har tatt alvorlig å bli Spotifys første verdige konkurrent. .

spotify eple

Har Spotify grunn til å bekymre deg? / © ANDROIDPIT

Jeg har brukt Spotify Premium i tre år, og jeg kan si at det uten tvil er en applikasjon jeg ikke kan leve uten, og som jeg bruker, uten overdrivelse, mellom 4 og 6 timer om dagen. Dette er første gang jeg har vurdert om det er på tide å prøve noe nytt. Har Apple Music erobret meg nok til å endre meg? Jeg skal fortelle deg det neste.

Apple Music vs Spotify: Funksjoner

På tidspunktet for presentasjonen viste Apple Music en rekke nyheter som så ut til å skille den fra enhver annen plattform av streaming sett så langt, inkludert Spotify. Hvor mange av disse funksjonene er egentlig nye og fremfor alt nyttige for brukeren?

For det første har Apple Music sine egne radiostasjoner, som ingen andre streaming har presentert så langt. Spotify har sin berømte ‘Radio’ -funksjon, men det den egentlig er, er en suksess med sanger som ligner på artisten, albumet, sangen eller spillelisten du har valgt. Dette er et poeng til fordel for Apple Music og en utvidelse av appene til streaming som vi kjente dem til nå.

På den annen side forklarte Apple at brukerne ville føle seg mye nærmere deres favorittartister takket være sin ‘Connect’ -funksjon, der de kunne ha sosiale funksjoner, dele bilder, stater osv. På en måte er dette ikke helt eksklusivt for Apple Music, ettersom Spotify også har bekreftet artistprofiler (med den typiske blå sjekken for Twitter, Facebook, etc.), der artister deler spillelister med sine følgere. Når det gjelder sosiale funksjoner, kan jeg ærlig talt ikke lenger. Jeg ser ikke noe behov for å legge til aspekter av Facebook, Instagram, Twitter osv. til en musikkavspillingsplattform, og det er ikke dette som vil få meg til å velge en eller annen applikasjon, men katalogen og dens kvalitet.

eplemusikk2

Hvor mange av innovasjonene som Apple lovet, er nyttige for brukeren? / © ANDROIDPIT

I tillegg kan vi følge offisielle spillelister, men vi kan ikke finne de fra andre brukere som ikke er en del av Apple Music-teamet eller er bekreftede profiler (medier som Pitchfork har allerede egne lister, selv om de også har dem på Spotify). Dette kan virke som en liten detalj, men sannheten er at denne typen anonyme brukerlister er tilgjengelige på Spotify og er spesielt nyttige når du for eksempel leter etter et album fra et lydspor og det ikke er på plattformen. Hvis sangene til det lydsporet er tilgjengelige separat på Spotify, vil i de fleste tilfeller en bruker allerede ha opprettet og publisert en liste som samler sangene som om det var albumet.

Noe som fungerer ganske bra på Apple Music, er muligheten til å merke en sang som ‘Like’ eller med to klikk ‘I love it’. Denne handlingen vil påvirke hva som blir tilbudt i den anbefalte musikkdelen for deg, som ikke er tilgjengelig som sådan på Spotify. I stedet gjør Spotifys funksjon “Radio” det mulig for deg å oppdage artister som ligner dine egne, og dette er den enkleste måten å oppdage nye artister.

En annen funksjon som jeg snart vil se på Spotify (og som jeg håper vil være tilgjengelig på et tidspunkt), er muligheten for å se musikkvideoer innenfor plattformen.

Hvis du ikke har prøvd Spotify Running, gjør det akkurat nå. Selv om du ikke liker å løpe.

På den annen side har Spotify den beste og smarteste funksjonen jeg har sett så langt i en applikasjon av denne typen: Spotify Running, som forventes å nå Android i løpet av noen uker. Det som gjør denne funksjonen så ny, er at musikken du lytter til tilpasser seg løpsrytmen din. Det er også dette alternativet med tilpassede musikkstasjoner for deg, basert på sangene du vanligvis spiller på Spotify og har dem lagret i spillelistene dine. Hvis du ikke har prøvd Spotify Running, gjør det akkurat nå. Selv om du ikke liker å løpe.

Til fordel for Spotify er det også verdt å si at navigering er mye enklere, smartere og raskere enn Apple Music, der enkelheten i designen i dette tilfellet hindrer opplevelsen.

spotify løping

Spotify Running er den beste ideen en streamingplattform noensinne har hatt. / © ANDROIDPIT

Når det gjelder lydkvalitet, tilbyr Apple Music maksimalt 256 Kbps og Spotify 320 Kbps. Imidlertid måles de i forskjellige formater: Advance Audio Coding i Apple Music og Ogg Vorbis i Spotify, så disse tallene betyr ikke at den ene er mer avansert enn den andre, og i praksis er det ikke stor forskjell i lydkvalitet mellom de to.

For resten har begge applikasjonene funksjonene du kan forvente: mer enn 30 millioner sanger, spillelister, offline modus og avspilling fra PC, Mac, iOS og, snart, Android.

Apple Music vs Spotify: Pris og tilgjengelighet

Spotify har flere ganger endret brukerplanene sine, og de to alternativene den tilbyr i dag er mer attraktive enn de som dukket opp tidligere.

Spotify-brukere kan velge mellom en gratis konto, som lar dem lytte til Spotify-katalogen på hvilken som helst datamaskin, men med reklame inkludert, og lage og lytte til lister på både mobile og datamaskiner. Premium-alternativet, € 9,99 per måned. fjerner reklame, forbedrer lydkvaliteten og legger også til muligheten for å laste ned sanger i applikasjonen

Apple Music er klar over at det krever mer enn bare bedriftens rykte å overbevise brukere om å bli med i tjenesten, og det beste kortet er pris. Til tross for at All Access-versjonen har samme pris som Spotify (€ 9,99), tilbyr den tre måneder gratis der Spotify bare gir en. I tillegg har den en familieplan som kan nås av opptil seks brukere for bare € 14,99.

Apple Music Spotify Premium

Pris

€ 9,99 per måned

€ 14,99 for opptil 6 personer

3 måneder gratis

€ 9,99 per måned

2 måneder gratis

Plattform iOS, Mac, PCAndroid høsten 2015 Android, iOS, Mac, PC, Web
Katalog + 30 millioner + 30 millioner
Bithastighet 256 Kbps (AAC) 320 Kbps (OV)
Frakoblet tilgang Ja Ja

Imidlertid vil Android-brukere måtte vente til, helt sikkert, etter sommeren for å se Apple Music på terminalene sine.

Apple Music vs Spotify: Prognose

Til tross for sine feil, som jeg ikke tviler på ikke vil bli rettet snart, er Apple Music en god applikasjon. Den har akkurat det du trenger på en plattform streaming av musikk og muligens vil Apple forbedre den enda mer de kommende årene. Er det bra nok å foretrekke det fremfor Spotify? Vanlig og enkel nei.

Spotify er et selskap som ble født for å levere dette produktet. Apple er et selskap som har sett dette produktet og har ønsket å få en skive. Som jeg ikke kritiserer i det hele tatt, men etter mer enn ni års erfaring i bransjen er jeg ikke i tvil om at Spotifys tjeneste ikke bare er bedre i dag, men vil fortsette å være i fremtiden. Hva ville Apple Music ha trengt for å utvikle et produkt som var bedre enn Spotify? Færre sosiale alternativer og ekstrafunksjoner, og mer kvalitet og variasjon enn det som finnes på Spotify. Jeg betaler tross alt nesten ti euro i måneden for å lese Beyoncés uttalelser eller lytte til radiostasjoner, men heller for å høre på musikk på forespørsel. Og mens Spotify fortsetter å gjøre dette bedre enn noen annen plattform, vil det være på Spotify der jeg vil bo.

eple spotify

Til tross for sine feil er Apple Music et godt program. / © ANDROIDPIT

Når det er sagt, vil Apple Music lykkes? Blant Apple-brukere er jeg ikke i tvil, av samme grunn som at jeg begynte å bruke WhatsApp-samtaler: fordi de bare var et klikk unna. Apple Music erstatter standard iOS-applikasjonen, som betyr at det er enklere enn noensinne å teste og bruke denne tjenesten, spesielt ved å være gratis i tre måneder. På Android vil den sikkert ha følgere, men som jeg allerede har sagt, vil få Spotify-brukere finne nok grunner til å endre seg.

Imidlertid ser det ikke ut til at målet med Apple Music i dette tilfellet er brukere som allerede betaler for musikktjenester. streamingFaktisk er det bare 41 millioner brukere i verden i dag som betaler for å spille musikk i applikasjoner av denne typen. Og det er derfor, selv om det kan virke for mange at Apple er forsinket til dette slaget, er sannheten at den har kommet til det perfekte tidspunktet: streaming Musikal tar lang tid mellom oss slik at det har blitt en daglig virkelighet og populariteten har økt betydelig; men det er fremdeles tidlig nok til å tiltrekke seg alle de som ennå ikke har våget å betale for en slik tjeneste.

Vil du være en av dem som ender opp med å bruke Apple Music eller betaler du allerede for en slik tjeneste?