Apple og evolusjonen av iPad-salg: noe er i endring

Det er ingen tvil om at iPad har revolusjonert teknologiens verden fullstendig og har lagt grunnlaget for det flere og flere mennesker kaller “post-PC eraen”. Utover den teknologiske effekten som eplebrettet har hatt, er dette fortsatt en av de viktigste inntektskildene for de i Cupertino.

De siste salgstallene viser imidlertid at noe kan skje i utviklingen som har skjedd de siste årene. For første gang kunne vi være foran en nedgang i salget av iPad.

ipad-air

Gode ​​og dårlige nyheter

Da Apple introduserte iPad tilbake i januar 2010, opprettet apple-selskapet praktisk talt en ny kategori produkt, altså konkurransen de hadde var praktisk talt null. De andre selskapene våknet fra søvnen deres noen måneder senere og snublet rundt og prøvde å tilby produkter som kunne konkurrere med Apple-enheten.

Resultatet var rystende, iPad, som den gang ble tilbudt for 500 dollar, ikke bare det var det beste nettbrettet du kunne finne på markedet, men å se de andres dårlige prestasjoner, var det den eneste verdt å vurdere.

I løpet av regnskapsåret 2010 solgte Apple 7,5 millioner iPads, i 2011 nådde tallene 32,4 millioner solgte nettbrett. Med hvert nye kvartal som gikk, ble enhetsomsetningen doblet eller tredoblet, til 2013 kom. I regnskapsåret 2013, som ble avsluttet i september i fjor, Apple solgte 58,3 millioner enheter.

ipad-units-solgt

Grafen viser at salget har vokst år etter år, men sammenlignet med tidligere år er det ingen tvil om det salget har avtatt det siste året. Denne nedgangen har også vært knyttet til nedgangen i fordelene som Apple oppfatter for iPad solgt i forhold til antall salg av dette.

Det første fallet i salget i historien til iPad ble funnet i tredje kvartal 2013, da enhetene falt fra 17 millioner solgte i samme periode året før til 14,6 millioner. Følgelig falt omsetningen også med 30,5%. I fjerde kvartal var salget praktisk talt identisk med året før, uten at det ble registrert noen betydelig vekst.

ipad-fordeler

Hvilke årsaker kan det være bak i høst i iPad-salget? Til dels er det bare den logiske konsekvensen av Apples beslutning om å flytte utgivelsesdatoen for nye enheter fra mars til oktober. Dette er tydelig rettet mot å komme selskapet til gode for jula.

Et mye mer konkurransedyktig landskap

Vi må heller ikke glemme en annen veldig viktig faktor som kan ligge bak denne nedgangen i iPad-salget, dette er uten tvil, spredning av minitabletter. For å forklare det bedre, må vi plassere oss i den konteksten der denne typen enheter dukket opp.

Etter et år med å prøve å lansere et nettbrett som kunne takle iPad, fant Apples konkurrenter et tomt hull i markedet for å fokusere sin innsats på: 7-tommers nettbrett. Dette tillot lanseringen av nettbrett mye billigere og i et nytt format som overbeviste mange forbrukere.

minitabletter

Disse alternativene til den 9,7-tommers iPad begynte å ha spesiell relevans i slutten av 2011. Året etter opplevde hovedprodusentene av dette nye nettbrettformatet vekst som ligner på Apple med lanseringen av sin første modell.

Det lille, smarte trekket

Gitt dette scenariet, satt Apple ikke ledig ved og lanserte iPad Mini på markedet, i håp om å gjenta suksessen de oppnådde med lanseringen av originalen. Visst nok, den nye Mini begynte å selge som varme kaker, og i tredje kvartal, den nye enheten representerte 61% av iPads totale salg.

ipad-air

Som de påpekte på Macworld, hvis iPad Mini ikke hadde blitt lansert, ville Apples resultater sikkert vært mye dårligere i de følgende kvartalene. Nå, med fornyelsen av iPad-linjen, og tilbyr den fullstendig redesignede Air og Mini med retina-skjermen, helt sikkert la oss se betydelig ny vekst i salget av disse enhetene.