Apple og Google er enige om å signere slutten på patentkrigen

Etter fire år med patentsøksmål kunngjør Apple og Google tilbaketrekking av alle søksmål

I dag har vi kommet med en nyhet i alle media: TILpple og Google har kunngjort opphør av fiendtlighetene. Nyheten har spredd seg gjennom alle medier og sosiale nettverk.

Vi antar at nå har dere alle hørt at de to tech-gigantene, Apple og Google har signert slutten på patentkrigen som hadde holdt dem inn og utenfor retten siden begynnelsen av 2010.

De to selskapene har ikke bare gått med på å få slutt på søksmålene, men har også bestemt seg for å samarbeide om en reform av patentsystemet som regulerer tildeling og beskyttelse av disse rettighetene.

Google

Selv om det ser ut til at vi snakker om paleolitiske, før iPhone Apple jobbet sammen med Motorola og de fikk en telefon som Steve Jobs presenterte i 2005. Det var Motorola ROKR E1, den første telefonen som ble integrert med iTunes. Jobs var ikke fornøyd med sluttresultatet av produktet og konsentrerte seg om å trekke ut en telefon uten noe samarbeid. Men i denne prosessen tok Apple mye informasjon fra Motorola for å lage iPhone. Fram til 2010 saksøkte Motorola Apple for bruk av patenter uten tillatelse.

Vil de mer enn fem års forsøk slutte her?

På den annen side fortsatte såpeoperaen da Google først kjøpte Motorola og deretter bestemte seg for å selge Motorola-firmanavnet til Lenovo, men beholde de over 17.000 patentene for å bruke dem på Android eller selge dem under lisens.

På det tidspunktet var imidlertid forbindelsene mellom Mountain View og Cupertino selskapene brutt de hadde allerede blitt dårligere til et punkt uten tilbakevending da Mountain View-selskapet opprettet Android. Vi husker alle kommentarene til avdøde Steve Jobs som erklærte sitt ønske om å avslutte Google.

Apple-Vs-Google

Apple og Google avslutter en avtale, og vil slutte å saksøke hverandre for patentovertredelse

Forsøykrigen ble opprinnelig avgjort på siden av Apple, men litt etter litt søksmål begynte å samle seg mot eplefirmaet, som for tiden er det mest saksøkte teknologiselskapet for patentovertredelse i USA. Selv om Apple i 2011 signerte en avtale med HTC som er veldig lik den som er signert med Google for å redusere antall søksmål og konflikter, er det fortsatt mange andre selskaper som er villige til å møte giganten i det bitte eplet i retten.

Avtalen, som du kan finne på denne lenken i sin opprinnelige versjon, spesifiserer den det vil ikke være noen avtale om bruk av lisenser. Verken Apple eller Google vil med andre ord kunne bruke hverandres patenter. Et overraskende trekk fra begge selskapene. Årsaken til å avslutte denne avtalen er nå ukjent, men vi håper det vil være å fokusere på produktforbedring i stedet for en kamp om hvem som kopierte hva.