Apple og Yahoo kan øke forholdet til samarbeidsavtale

Som rapportert av The Wall Street Journal og vi kan lese i dag på Macnn, er Apple og Yahoo i forhandlinger for å bringe noen av de beste tjenestene fra Yahoo til Apples iOS-system. De to selskapene jobber allerede sammen om noen prosjekter: Apples værdata for værapp hentes fra Yahoos tjeneste, Yahoos søkemotor er en av Safaris mulige, og dens sportsstatistikk er innebygd i Siri. Alternativet å fortsette å inkludere Yahoo-tjenester ser ut til å støtte ideen om at Apple ønsker å ekskludere alle mulige Google-tjenester fra iOS.

Kommende iOS-versjoner kan inneholde flere Yahoo-tjenester

Et åpenbart område der Yahoo-tjenester kan hjelpe Apple med finans. Yahoo har en meget anerkjent forretningsdel på nettstedet sitt, med en finansiell rapport som kan integreres med Siri, ligner på hvordan sportsnyheter er lagt til. Yahoo er også populært for sine nyhetsorienterte sider, blant annet barn og kvinner. Foreløpig fortsetter Apple å ha Google som standard søkemotor i produktene sine, men det tillater også blant annet Microsoft og Yahoo Bing, slik at sistnevnte kan bli standard søkemotor for eple enheter.

Dette tiltaket ville “vinne” begge selskaper, med Yahoo som fikk den nødvendige eksponeringen gjennom Apples sterke tilstedeværelse i mobilmarkedet, mens Apple ville unngå direkte bruk av sin sterkeste konkurrent, Google, i områder der det ikke var absolutt nødvendig. Microsoft, som driver Yahoos søkemotor, kan også trekke fra seg en hvilken som helst ny avtale, ettersom ytterligere utvidelser kan komme godt med for Bings søkemotor. Siri er en måte å unngå Google-søk, bortsett fra når du ikke finner svarene, og det har vært ansvarlig for et lite fall i Googles bruk av søkemotorer.

Nyhetene Forhandlingene sies å være ledet av Marissa Mayer, administrerende direktør i Yahoo, som ønsker å gjøre selskapet hennes til “stor spiller” innen mobildata. Apple har imidlertid allerede sagt at det ikke vil ofre eksisterende forhold til Google, ettersom søke- og reklamegiganten fortsetter å tilby de beste resultatene, så vi vet ikke om Apple i nærmeste fremtid vil erstatte Google som sin søkemotor for feil på enhetene dine.

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!