contadores Skip to content

Apple øker prisene på App Store

Apple, eller rettere sagt medlemmene og representantene for App Store, har sendt en e-post til utviklere med informasjon om prisendringer av appene i Cupertino app store.

Det virker utrolig, men det er det ikke. I stedet for å senke prisene (som vil skje i enhver annen normal og nåværende butikk) etter avvikling etter jul og Three Kings Day, Apple vil laste dem opp i App Store.

app-butikk-priser 3

Foreløpig vet vi ikke hvor stor prosentandel av prisøkninger, men det forventes heller ikke å være ublu. Det vi vet er det disse endringene trer i kraft ved slutten av uken og landene som vil bli berørt er: Canada, Norge, Island, Russland og EU.

Disse endringene kommer hånd i hånd (selv om de ikke er relatert) med den nylige oppdateringen av priser i utviklingsprogrammene til de europeiske app-butikkene, som skjedde fra 1. januar. Begge økningene vil ha betydelig innvirkning på et bredt spekter av markeder.

app-butikk-priser (1)

Oppdateringer av søknadspriser implementeres til imøtekomme endringer i økonomiske priser og valutakonvertering. Antagelig vil prisene på appene øke i de fleste av de berørte landene som vi nevnte før, med unntak av Island, som vil se at applikasjonene deres på en magisk måte vil koste noe mindre.

app-butikk-priser 4

Når det gjelder Russland, ble e-posten sendt til utviklere angir ikke om prisene vil stige eller falle, siden ingen detaljer ble lagt ved i e-posten.

Mens vi venter på de offisielle rapportene, avtalene mellom utviklere og App Store og de dokumenterte prisene (som vil være tilgjengelige når endringene blir gjort) Vi tilbyr deg e-posten som er sendt og avslørt av 9to5mac der utviklere blir informert om det:

Kjære [Desarrollador],

Fra de neste 36 timene vil prisene i App Store øke for alle EUs territorier, så vel som i Canada og Norge, og de vil synke på Island og vil endre seg i Russland. Disse endringene er gjort for å samsvare med prispriser og merverdiavgift (moms) og valutakonvertering.

Samtidig vil vi oppdatere rettighetsprissettingsmatrisen og prisene for “Mine apper” på iTunes Connect.

I tillegg vil vi også oppdatere avtalene for betalingsapplikasjonene i iOS og Mac OS X, som vil være tilgjengelige i avtaler, priser og banker.

Hvis du har spørsmål, kan du kontakte oss.

minner,

App Store-teamet.

app-butikk-priser (2)

Hva synes du om denne prisøkningen i applikasjonene og spillene i App Store? Tror du tiden er inne for å gjøre dette økonomiske grepet? Vi avventer dine meninger og evalueringer i kommentarfeltet!