Apple oppnår den største markedsverdien i historien

Apple når sin største markedsverdi i sin historie

Apple-aksjer fortsetter å vokse jevnt og har nylig registrert en verdi på $ 113,08. Ankomsten av nye iPhone 6 og 6 Plus gjør at det amerikanske selskapet går gjennom et av de beste øyeblikkene, i en slik grad at de også nettopp har brutt sin egen rekord for å oppnå den største markedsverdien i hele sin historie, over 660 000 millioner dollar.

De gode tidene kommer til Apple igjen, og det ser ut til at ting vil bli bedre i løpet av de kommende månedene, siden vi er med jula rundt hjørnet, men vi trenger heller ikke å glemme ankomst av Apple Watch i begynnelsen av neste år. Og er at den første bærbare fra Cupertino-selskapet kan være en revolusjon.

eple-market-bokstaver-4

I noen tid har aksjene i Cupertino-selskapet fortsatt å se verdien øke. En trend som de har oppnådd sin største markedskapitalisering, som det er nå rundt 663,2 milliarder dollars.

Hva er markedsverdi og hvor står den i forhold til konkurransen?

For de som ikke vet særlig godt hva markedet eller markedsverdien betyr, for å si at det er et tall som oppnås ved å multiplisere verdien av aksjene i et selskap med totalen av disse titlene som har eiendeler. Hvis vi ser tilbake ser vi hvordan forrige gang Apple brøt sin siste rekord fant sted 19. september 2012, med 658.150 millioner dollar takket være aksjer verdt 700 dollar på grunn av iPhone 5-reserver.

apple-capitalizacion-mercado-2

På den tiden ble det selskapet med den største markedsverdien, og overgikk alle hovedkonkurrentene. Dette er utvilsomt en virkelig utrolig figur at i dag vil være ganske langt fra rekkevidde for andre selskaper. For at du skal ha en ide, Microsoft har i dag en markedsverdi på rundt 402 milliarder. og Google, søkemotorgiganten, er på rundt 375 000 millioner dollar.

Forrige måned kommenterte investoren Carl Icahn aksjene må være verdt 203 dollar for at Apple skal øke billion dollar. Et tall som i dag fremdeles ser ganske fjernt ut, men hvis de opprettholder den vekstraten, kunne de oppnå den i nær fremtid.

apple-capitalizacion-mercado-3

Apple fortsetter å bryte ordninger

For bare noen uker siden ga Apple ut dataene som tilsvarer det siste skattekvartalet, der de fikk en inntekt på 42,1 milliarder dollar og en inntjening på 8,5 milliarder. Dette skyldes det gode salget av iPhone (39 millioner enheter), men også til andre enheter som iPad (12.3) og Mac-er (5.5).

Fra 9to5Mac kommenterer de at hvis de fortsetter slik, i neste kvartal kunne selskapet få mer inntekter enn de som er oppnådd i løpet av hele regnskapsåret 2010.

Tror du Apple vil klare å nå billioner dollar med markedsverdi?