Apple opprettet sin første “iWatch” i 1984

Apple bestilte allerede sin første prototype “iWatch” fra Hartmut Esslinger i 1984

Hvis Apple endelig lanserer den ryktet iWatch i år, vil det ikke være første gang apple-selskapet har designet et elektronisk system som skal bæres på håndleddet. I en nylig utgitt bok der den berømte industridesigneren og Apple-samarbeidspartner Hartmut Esslinger gir et tilbakeblikk på historien til dette selskapets design, kan du se en enhet som ligner på en “iWatch” fra midten av 80-tallet.

Ideen om en klokke som fungerer som en periferiutstyr for en datamaskin og som gjør det mulig å koble til andre systemer eller som vi kan bruke som telefon, er ikke ny. Siden 1950-tallet kan vi se referanser i populærkulturen; i filmene, i tegneseriene og på TV.

iwatch-1984

På 80-tallet ble dette bildet mer og mer populært. I løpet av en god periode, hvis du ba noen fortelle deg hvilken enhet som vil være trygt til stede i fremtiden, er det veldig sannsynlig at de vil svare deg med en klokke med en datamaskin eller en telefon, eller begge deler.

Mobilitet: et mål for Apple fra begynnelsen

Esslingers bok kalt “Hold det enkelt: Apples tidlige designår”(Som ennå ikke er sluppet til markedet på spansk) avslører et minitastatur designet for å bæres som en klokke sammen med et trådløst headset. Bildet som følger med denne artikkelen er hentet fra boken utgitt av den tyske uken Die Zeit, og i den kan du se dens design.

jobber

Prototypen inkluderte 12 knapper, ti for tallene, fra 0 til 9, og to til for stjerne og pute, som vi kan finne på en mobiltelefon. Hjelmer, på sin side, opprettholdt en lik linje med datidens apparater; integrere mikrofon og mono lydhjelm i ett stykke (bare den oransje svampen er allerede en klassiker fra åttitallet).

Dessverre, Boken spesifiserer ikke Apples intensjoner om hvordan du bruker den, men den føles som et system for samhandling med Mac på nært hold..

Apple, design og mobilitet

Volumet inkluderer også et spennende konsept for en sammenleggbar Apple LISA, en modelltelefon med en nedtrekksfaks, og et kult integrert LISA-datasystem med inkludert telefon og tastaturer.

eple

I samsvar med gjeldende standarder virker dette brettesystemet lite nyttig og til og med komisk, men For 30 år siden ble titusenvis av euro betalt for å redusere alt utstyr med noen få centimeter og de hadde nesten aldri en så høy estetisk strenghet som den som Apple (og før merker som Braun eller Phillips) integrerte.

Som du kan se, fortsetter alle prototypene med linjen kalt “Snow White” som designeren Esslinger opprettet etter Jobs anmodning i 1984. Disse designene kulminerte først med opprettelsen av Apple IIc og fulgte med produksjonen av Macintosh IIfx i 1990.

Esslinger begynte i Apple i 1982 og overlot det å følge Jobs til NeXT, selv om han forlot selskapet i 1997 og ikke ble med i teamet som kom tilbake til Apple for å finne det flotte selskapet vi alle kjenner på nytt.

Hva synes du om denne primitive iWatch opprettet av Apple? Det håper vi hvis ryktene endelig blir bekreftet og vi ser en Apple smartklokke i dag, det er noe mye mer avansert og med mange imponerende funksjoner.