Apple Pay: Hva det er, hva det er for og hvordan det fungerer

Finn ut hva den er til og hvordan du bruker Pay, Apples betalingstjeneste

I september i fjor, Da Apple gjorde den nye iPhone 6, 6 Plus og Watch offisiell, utnyttet den også Keynote til å presentere Pay. Etter flere uker fulle med rykter, løste Cupertino-selskapet all tvil og avduket sin nye mobile betalingstjeneste, som vil bli lansert først i USA og deretter bli distribuert til andre land.

Selskapet er fast bestemt på å endre menneskers liv gjennom teknologi, og litt etter litt oppnår de det. Selv om det allerede finnes noen mobile betalingstjenester, Apple ønsker også å lansere sitt eget forslag, det har blitt kalt Pay og vil være tilgjengelig fra 20. oktober sammen med iOS 8.1.

apple-pay-que-es-2

Med Apple Pay, Cupertino-selskapet tar sikte på å endre måten å betale, både i fysiske butikker og online shopping på en veldig enkel måte. I dag vil vi snakke om hvordan denne elektroniske betalingstjenesten fungerer, som snart kan være tilgjengelig på det europeiske kontinentet.

Hvordan fungerer det, og hva kan vi bruke Apple Pay til?

Som vi tidligere har sagt, Betalingen vil i utgangspunktet bare være tilgjengelig i USA, men senere vil den begynne å bli distribuert til andre land i verden. Derfor skader det ikke å vite hvordan den mobile betalingstjenesten vil se ut, så når den kommer til vårt land vil vi vite hvordan vi bruker den.

Først av alt må det sies det Apple Pay kan bare brukes med de nyeste mobile enhetene som er lansert av selskapetDet vil si med iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2, iPad Mini 3 og til og med Watch. Resten av iPhone og iPad som har iOS 8 vil ikke kunne bruke den av en enkel grunn, og det er at de ikke har NFC-tilkobling, nødvendig for denne typen funksjoner.

apple-pay-que-es-5

For en stund siden fortalte vi deg at Visa og MasterCard prøvde å effektivisere prosessen slik at Apple Pay er tilgjengelig i Europa tidligere enn forventet, og selv om vi fremdeles ikke vet om de vil lykkes eller ikke, forventet å ankomme tidlig på 2015 på det gamle kontinentet.

Pay fungerer gjennom NFC-teknologi, men bruker også Touch ID-fingeravtrykssensor for å bekrefte brukerens identitet og tillate betaling. I tillegg skal det bemerkes at brukeren kan lagre flere kort og velge hvilket som skal gjøre betalingen veldig enkelt.

eple-pay-hva-er-4

For å kunne bruke Apple Pay brukeren må registrere et kort eller kredittkort som tjenesten vil utføre betalinger med, selv om du også kan bruke den vi har tilknyttet iTunes-kontoen. Det skal bemerkes at Pay godtar American Express, Visa og MasterCard-kort.

Når vi har minst ett registrert kort, kan vi begynne å bruke Apple Pay. En av måtene er nærmer seg terminalen til betalingsenheten i en fysisk butikk som har støtte for mobilbetalinger og bekrefter betalingen med Touch IDSelv om vi også kan betale i nettbutikker som kjøper fra selve enheten.

apple-pay-que-es-3

Apple Pay, en sikker mobilbetalingstjeneste

Noen brukere lurer på om disse typer mobile betalingssystemer er helt sikre, eller om det er en mulighet for at en slags informasjon vil bli lekket. I denne forstand, epleselskapet har kunngjort at Pay er helt trygt og at informasjonen som tilsvarer kredittkort ikke vil nå selgere på noe tidspunkt.

Tim Cook selv, nåværende administrerende direktør i selskapet, kommenterte under presentasjonen sin at Hver gang brukeren kjøper gjennom Apple Pay, tilordnes et kontonummer som er koblet til enheten, som vil bli lagret i Secure Element på en helt sikker måte.

apple-pay-que-es-6

På den annen side har selskapet også sørget for det Apple Pay lagrer ikke det tresifrede sikkerhetsnummeret som vises på baksiden av kortetDet er grunnen til at selv om en hacker stjeler kortdataene, vil de ikke kunne betale fordi de ikke har den koden.

For å fullføre, må vi legge til det det amerikanske selskapet har fornyet Find My iPhone-tjenesten for å legge til en funksjon som deaktiverer mobilbetalinger, slik at hvis iDevice vår går tapt eller blir stjålet, vil ingen kunne bruke tjenesten. Selv om det i seg selv ville være komplisert, siden det krever bekreftelse gjennom Touch ID.

Hva synes du om Apple Pay? Vil du bruke denne mobile betalingstjenesten når den er tilgjengelig i Spania?