contadores Skip to content

Apple publiserer “iOS Human Interface Guidelines” i iBookStore

Apple publiserer guiden slik at alle utviklere vet hvordan de skal designe appene sine

Hvis du er en applikasjonsutvikler eller tenker å lage en snart, er du heldig, Apple har nettopp publisert guiden “iOS menneskelig grensesnitt retningslinje”I iBooks Store. Hva er denne guiden til? Mange av dere vil lure på. Når vi oppsummerer det med noen få ord, kan vi si at det er guiden der Apple forklarer hvordan du skal designe appen din slik at den passer til iOS-designparametere. Beste?

Uten tvil er det en veldig verdifull publikasjon for mennesker som er involvert i denne verden, fordi den inkluderer retningslinjer, anbefalinger og forslag som Apple selv har etablert slik at alle utviklere følger et vanlig designmønster når de designer iOS-applikasjonene sine. Spesielt nå som Apples mobile operativsystem har brutt helt med designet som hadde blitt brukt i et par år.

Apple kommer som tilbyr denne typen innhold til utviklere siden tiden for den originale Macintosh. Dessuten var retningslinjene for utforming av en applikasjon for iOS 7 i samsvar med Apples standarder allerede tilgjengelig for en stund fra utviklerportalen.

ios-7-design

Ved å gjøre den tilgjengelig for alle som ikke har en utviklerkonto gjennom iBooks Store, gir du flere muligheten til å få tilgang til Apples designstandarder og hvem som vet om oppfordre flere designere og utviklere til å lage sin egen applikasjon.

Guiden er tilgjengelig helt gratis gjennom iBooks Store

Hvis du er nysgjerrig på å vite hva slags innhold du kan finne i guiden, etterlater vi deg et veldig interessant fragment av det om de grunnleggende nøklene for design i iOS 7:

  • Aktelse– Brukergrensesnittet hjelper brukeren med å forstå og samhandle med innholdet, men konkurrerer ikke med det.
  • Tydeligheten– Tekst skal være lesbar i alle størrelser, lyse og presise ikoner, passende og subtile utsmykninger og mer spesifikk oppmerksomhet til ideen om at funksjonalitet motiverer design.
  • Dybde– Visuelle lag og realistisk bevegelse gir vitalitet og forbedrer brukerens sjarm og forståelse.

ios-7

Som vi ser på MacRumors, råder guiden også utviklere til å designe appene sine på samme måte som Apple gjorde da de opprettet iOS 7 fra bunnen av. Her er noen tips:

  • Først, selger oss fra brukergrensesnittet å avsløre hovedfunksjonaliteten i applikasjonen og se dens relevans.
  • Bruk deretter iOS 7-modellene for å etablere brukergrensesnittdesignen og opplevelsen din. Bruk detaljene og dekorasjonene nøye og aldri gratis.
  • Husk hele tiden at funksjonaliteten skal motivere enhver beslutning vi tar om utformingen av appen.

Last ned iOS Retningslinjer for menneskelig grensesnitt fra iBook Store

Hvis du dedikerer deg til å designe apper for iOS eller tenker å lage den første, er det viktig å lese disse guidene og kan være veldig viktig hjelp til å oppfylle “standardene” som Apple ser etter.